Συγκλονιστική μαρτυρία από την επίθεση με τσεκούρι στα Χανιά: «Μπήκαν να χτυπήσουν, όχι μόνο να ληστέψουν» (vid)

Χανιά
Συγκλονιστική μαρτυρία από την επίθεση με τσεκούρι στα Χανιά: «Μπήκαν να χτυπήσουν, όχι μόνο να ληστέψουν» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 57χρονη που έζησε μαζί με τον σύζυγο της εφιαλτικές στιγμές, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δύο θρασύτατοι ληστές, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια, πώς μια ήρεμη βραδιά στο σπίτι τους εξελίχθηκε σε νύχτα τρόμου
  • Αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν με τσεκούρια σε σπίτι στον Ταυρωνίτη
  • Χτύπησαν με τσεκούρι τον ιδιοκτήτη και απείλησαν την σύζυγό του
  • «Με έριξαν στο πάτωμα και είχαν στο λαιμό μου τσεκούρι και μαχαίρι»
  • «Μπήκαν για να χτυπήσουν, όχι μόνο για να ληστέψουν»
  • Αιμόφυρτος ο 62χρονος βγήκε στο μπαλκόνι και πυροβόλησε
  • Επίθεση με τσεκούρια μέσα στο ίδιο του το σπίτι δέχτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης ένα ζευγάρι στον Ταυρωνίτη Χανίων.

    Οι αδίστακτοι δράστες εισέβαλαν με καλυμμένα να χαρακτηριστικά του προσώπου τους, χτύπησαν αρχικά τον 62χρονο στο κεφάλι και στο σώμα και εν συνεχεία έριξαν στο πάτωμα την 57χρονη σύζυγο του. Αφού τους απέσπασαν κοσμήματα και χρήματα, οι ληστές με τα τσεκούρια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με τον 62χρονο να βγαίνει αιμόφυρτος στο μπαλκόνι πυροβολώντας και τραυματίζοντας στον ώμο έναν 19χρονο, ο οποίος εξετάζεται ως φερόμενος δράστης. Μάλιστα ο νεαρός, υπήκοος Αλβανίας, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Χανίων.

    Η 57χρονη που έζησε μαζί με τον σύζυγο της εφιαλτικές στιγμές, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δύο θρασύτατοι ληστές, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια, πώς μια ήρεμη βραδιά στο σπίτι τους εξελίχθηκε σε νύχτα τρόμου: «Ο Νίκος έβλεπε τηλεόραση στην κουζίνα πίνοντας το τσάι του. Εγώ βρισκόμουν στο υπνοδωμάτιο όταν άκουσα μια δυνατή κραυγή. Έπαθα σοκ μέχρι να φτάσω στην κουζίνα και μόλις μπήκα ο ένας από τους δράστες με έριξε στο πάτωμα. Ένας κρατούσε το Νίκο κι ο άλλος εμένα .Δε με άφηνε ούτε να σηκώσω το κεφάλι μου. Το Νίκο τον είχαν ήδη χτυπήσει με το τσεκούρι στο κεφάλι και με δυσκολία ανέπνεε» είπε εμφανώς ταραγμένη μέχρι και χθες, η γυναίκα που έπεσε θύμα των αδίστακτων ληστών.

    Οι δράστες μπήκαν με άνεση από την πόρτα της κουζίνας αποφασισμένοι να αποσπάσουν και το τελευταίο ευρώ που υπήρχε στο σπίτι. Όπως εξήγησε η 57χρονη, τα κλειδιά ήταν πάνω στην πόρτα. «Ήταν ακόμα νωρίς, ο σύζυγος μου βγαίνει στο μπαλκόνι για να καπνίσει κι έτσι δεν είχαμε βγάλει τα κλειδιά, ούτε είχαμε κλειδώσει» είπε. Το σοκ της πάντως από το μένος των δραστών και από την επιμονή τους να τους δώσουν τα χρήματα που είχαν είναι μεγάλο. Όπως τόνισε, το μόνο που τους ένοιαζε ήταν τα λεφτά. Επαναλάμβαναν συνεχώς, «τα λεφτά, τα λεφτά. Είχαν μόνο αυτό στο μυαλό τους».

    Φοβούμενη πως οι ληστές θα σκοτώσουν τον σύζυγο της, η 57χρονη τους έδωσε όλα τα κοσμήματα που φορούσε και όσα είχε φυλάξει σε χώρους του σπιτιού ενώ είχαν ήδη αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό από τις τσέπες του 62χρονου. Όσα λεπτά την ακολουθούσε ο ένας από τους δύο μέχρι να του παραδώσει τα κοσμήματα, είχε ένα μαχαίρι ακουμπισμένο στο λαιμό της. Την ώρα δε που ο ίδιος δράστης την κρατούσε ακινητοποιημένη, κρατούσε από πάνω της και ένα τσεκούρι.

    Το σκηνικό του τρόμου ολοκληρώθηκε με τους ληστές να διαφεύγουν από διαφορετικές κατευθύνσεις από την παλαιά εθνική οδό Χανίων Κισάμου. Ο 62χρονος παρά το βαθύ τραύμα του στο κεφάλι από το χτύπημα με τσεκούρι, φέρεται να πήρε ένα όπλο και να κινήθηκε στο μπαλκόνι τους σπιτιού του από όπου πυροβόλησε, πιθανόν σε μια προσπάθεια να ακινητοποιήσει τους ληστές. Ένας 19χρονος αλλοδαπός, τραυματίστηκε στον ώμο από τον πυροβολισμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τον τραυματισμό του πήγε σε κατάστημα καφε – μπαρ της περιοχής του Ταυρωνίτη για να ζητήσει βοήθεια και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων. Στο μεταξύ, το ζευγάρι είχε ειδοποιήσει την αστυνομία ενώ στο σπίτι του έφτασαν φίλοι και γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς.

    Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και της υπηρεσίας σήμανσης έσπευσαν στο σημείο και ταυτόχρονα ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Κάτοικοι του Ταυρωνίτη δήλωσαν τρομοκρατημένοι από το απίστευτο περιστατικό, σημειώνοντας πως πολλές φορές έχουν σημειωθεί διαρρήξεις σε σπίτια της περιοχής αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν συνοδεύτηκαν από επιθέσεις στους ιδιοκτήτες. «Αυτή τη φορά μπήκαν με σκοπό να χτυπήσουν και όχι μόνο να ληστέψουν» είπε η κ. Αναστασία, οικογενειακή φίλη των θυμάτων της ληστείας.

    Από την αστυνομία ερευνάται αν ο 19χρονος που δέχτηκε τη σφαίρα είναι ένας εκ των δραστών. Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες επιτέθηκαν στο ζευγάρι με τσεκούρια, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν κλέψει από το προαύλιο του σπιτιού του.

    Στα χέρια των αστυνομικών της ασφάλειας βρίσκεται βίντεο από το εσωτερικό του σπιτιού, που έχει καταγράψει καρέ καρέ τις κινήσεις των αδίστακτων ληστών και εκτιμάται ότι η σύλληψη και των δύο είναι θέμα χρόνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News