Χανιά: Χωρίς καθηγητές μουσικής το Μουσικό Σχολείο- Διαμαρτυρία των μαθητών στην αγορά (εικόνες)

Χανιά
Χανιά: Χωρίς καθηγητές μουσικής το Μουσικό Σχολείο- Διαμαρτυρία των μαθητών στην αγορά (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων στην κεντρική αγορά της πόλης- Το κτιριακό βάζει φρένο στα όνειρα των παιδιών

Εκατοντάδες ώρες βασικών μουσικών μαθημάτων χάνουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων που μεσούσης της σχολικής χρονιάς περιμένουν ακόμη την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, το κτηριακό πρόβλημα συμπληρώνει το σκηνικό των ελλείψεων, με τους μαθητές να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα ακόμη και στα μπαλκόνια του σχολείου. Σε μουσική διαμαρτυρία τους στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το γεγονός ότι τα αιτήματα τους δεν εισακούγονται.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο δρόμος της μουσικής τον οποίο επέλεξαν οι νεαροί μαθητές, τους οδηγεί σήμερα σε μονοπάτια αγώνα για να διεκδικήσουν αυτά που υπό συνθήκες φυσιολογικές θα ήταν αυτονόητα.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων δεν διδάσκονται αυτά για τα οποία ακριβώς επέλεξαν το συγκεκριμένο κλάδο. Στα υποχρεωτικά ατομικά όργανα όπως το πιάνο και η κρητική λύρα χάνουν συνολικά 426 ώρες και επιπλέον 58 ώρες μαθημάτων βιολιού και 60 φλάουτου.

Ως ανέφερε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Χανίων, Οδυσσέας Λυδάκης:

«Είναι από ένα σημείο και μετά αστείο το πώς το αντιμετωπίζουμε όλο αυτό και είναι και θλιβερό γιατί όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο μουσικό σχολείο έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα για να καταφέρουν να είναι σ αυτό το σχολείο και δε βρίσκουμε ανταπόκριση για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.» 

Δεν είναι όμως μόνο οι ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής που οδήγησαν τους μαθητές σε διαμαρτυρία στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Φρένο στα όνειρα τους βάζει και το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το σχολείο τους.

Με τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς να προσθέτει:

«Από πέρυσι έχουμε καταλήξει να κάνουμε μαθήματα οργάνου πολλές φορές σε μπαλκόνια, παίρνοντας μπαλαντέζες έξω από το γραφείο των καθηγητών, καμιά φορά ακόμα και κάτω από τις σκάλες.» 

Λύση απαιτούν γονείς, καθηγητές και κυρίως οι 220 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων που συμμετείχαν σήμερα στην πανελλαδική διαμαρτυρία θέτοντας επιπρόσθετα ζητήματα που παραμένουν για χρόνια άλυτα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News