Χανιά: Ένας νεκρός άνδρας και τρία παιδιά μεταξύ των μεταναστών που περισυνελέγησαν

Χανιά
Χανιά: Ένας νεκρός άνδρας και τρία παιδιά μεταξύ των μεταναστών που περισυνελέγησαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισυνελέγησαν οι μετανάστες αργά το απόγευμα της Κυριακής - Μεταξύ αυτών ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ενώ άλλοι 69 μετανάστες περισυνελέγησαν το απόγευμα της Κυριακής, 21 Νοεμβρίου, καθώς στο σκάφος που επέβαιναν εισχώρησαν νερά, με αποτέλεσμα να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την διάσωσή τους. Περισυνελέγησαν, 69 άτομα, μεταξύ αυτών πέντε γυναίκες και τρία παιδιά, κάτω των πέντε ετών και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Τέσσερα άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τραυματίστηκαν και τους προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια, από διασώστες, καθώς ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Καντάνου, βρισκόταν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η εθνικότητα των μεταναστών και από πού απέπλευσε το σκάφος το οποίο τους μετέφερε. 

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή επί ποδός βρίσκονται τμήματα του Ερυθρού Σταυρού από το Καστέλι και τα Χανιά, ενώ παρούσα είναι και η εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας του δήμου Καντάνου. 

Επίσης, οι τοπικές αρχές έχουν ήδη προετοιμάσει την αίθουσα του Ιερού Ναού της «Αγίας Σοφίας» στην Κουντούρα, ώστε τουλάχιστον απόψε να βρουν καταφύγιο οι άνθρωποι αυτοί, ενώ αύριο εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News