Χανιά: Σκάφος με 70 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου - Επιχείρηση για τη μεταφορά τους στην Παλαιόχωρα

Χανιά
Χανιά: Σκάφος με 70 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου - Επιχείρηση για τη μεταφορά τους στην Παλαιόχωρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάφος με 70 μετανάστες ανοικτά της Γαύδου, το μεσημέρι της Κυριακής, 21 Νοεμβρίου - Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχει και ένας νεκρός

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής, 21 Νοεμβρίου στις τοπικές αρχές μετά από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε σκάφος, στο οποίο επέβαιναν εβδομήντα μετανάστες, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Αυτή τη στιγμή, επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την μεταφορά των μεταναστών, οι οποίοι περισυνελέγησαν από διερχόμενο πλοίο - πιθανότατα δεξαμενόπλοιο - και οι οποίοι μεταφέρονται στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.  

Στην περιοχή έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, καθώς επί ποδός βρίσκονται τμήματα του Ερυθρού Σταυρού στο Καστέλι και στα Χανιά. Επίσης και η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καντάνου, ενώ ήδη έχει προετοιμαστεί η αίθουσα του Ιερού Ναού στην Κουντούρα, για να βρουν καταφύγιο, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν στα Χανιά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχει ένας νεκρός ενώ στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκεται και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καντάνου, για τις πρώτες βοήθειες, αν χρειαστεί. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News