Χανιά

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανιών: Πολύτιμοι θησαυροί θα ταξιδέψουν στο μουσείο της Μασσαλίας

Τα 13 εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων θα παρουσιάζονται στο μουσείο Mucem, στη Μασσαλία από τις 18 Οκτωβρίου 2021 έως τις 7 Φεβρουαρίου

Δεκατρείς πολύτιμοι θησαυροί από τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, λίγο πριν αυτό ανοίξει στο κοινό, ταξιδεύουν στη Μασσαλία, στο Mucem, το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Σε εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας της Περιφέρειας Κρήτης με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Mucem για την τοπική ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό, η Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων με το Mucem, από τις 18 Οκτωβρίου 2021 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2022, παρουσιάζουν στη Μασσαλία τα 13 εκθέματα που αφηγούνται τη ζωή των ανθρώπων στα Χανιά της αρχαιότητας.

Το Δωμάτιο των Φίλων του Mucem εγκαινιάζεται τιμητικά με το αφιέρωμα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, προτού ακολουθήσουν εκεί αντίστοιχες παρουσιάσεις των συλλογών άλλων σημαντικών μουσείων της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδική έκθεση από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 στα Χανιά, στο νέο Μουσείο, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία θα φέρει σε «διάλογο» και επαφή τα ευρήματα από τις αρχαίες πόλεις των Χανίων με άλλα σύγχρονα έργα τέχνης, ιστορικά εκθέματα και αντικείμενα καθημερινής ζωής από μεγάλα μουσεία και συλλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζει αυτή τη συνέργεια ανάμεσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και το Mucem, η οποία προέκυψε μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Mucem.

Σε δηλώσεις του επισημαίνει πως «με την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τις Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε διεθνώς την Κρήτη με εξωστρέφεια στο υψηλότερο επίπεδο. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δράσεις προστασίας, ανάδειξης και προβολής του μοναδικού πολιτιστικού αποθέματος της Κρήτης, ως βασικό πυλώνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια