Χανιά

ΕΛΜΕ Χανίων: Νίκη των κινητοποιήσεων για το 1ο ΓΕΛ - 5ο Γυμνάσιο Χανίων

"Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου"

Για τη νίκη των κινητοποιήσεων στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ - 5ου Γυμνασίου Χανίων κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Χανίων που σημειώνει ότι :«Πάντα φαίνεται αδύνατο μέχρι να γίνει».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνει:

Όταν κάποιοι καθηγητές και γονείς του 5ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ ξεκινούσαν την προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τη μετατροπή του δρόμου δίπλα στα σχολεία τους σε είσοδο/έξοδο τριών πάρκινγκ ξενοδοχείων και συγκροτήματος κατοικιών, πολλοί πίστευαν ότι «τίποτα δε γίνεται», «ο επενδυτής είναι νόμιμος», «δε μπορεί να λέμε όχι στις επενδύσεις» κλπ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωνε ότι «ο σχεδιασμός δεν θα επιβαρύνει την πρόσβαση των μαθητών» ενώ οι Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Κυκλοφοριακού γνωμοδότησαν θετικά για τη μετατροπή του δρόμου. Αλήθεια, ποια μέλη ποιων παρατάξεων υπερψήφισαν;

Η εκπαιδευτική κοινότητα όμως, δεν το έβαλε κάτω. Οργάνωσε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή γιορτή – κινητοποίηση της Τρίτης 1/6. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έδειξαν ότι η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, της πόλης και του περιβάλλοντος δεν είναι λογύδρια επισήμων αλλά πράξεις, δράσεις απλών ανθρώπων. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί δίδαξαν στα παιδιά το μεγάλο μάθημα του αγώνα και της διεκδίκησης, τη μεγάλη αλήθεια πως το δίκιο σου το κατακτάς, δεν σου χαρίζεται.

Αλλά όλοι πρέπει να διδαχτούμε απ’ αυτή την ιστορία. Γιατί εν τέλει παρά τη θετική εξέλιξη που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, τα σχολεία θα περικυκλωθούν από τεράστια τσιμεντένια μπλοκ δυτικά και ανατολικά. Οι ευθύνες γι αυτό πάνε πολλά χρόνια και πολλές δημοτικές αρχές πίσω. Κι η δημοτική αρχή, η εκάστοτε δημοτική αρχή πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη και να στηρίζεται στη λαϊκή πρωτοβουλία κι όχι να επαναλαμβάνει μονότονα το «δεν είναι αρμοδιότητά μου», «δεν περνά από το χέρι μου» κλπ

Τελικά ο επενδυτής, προφανώς για να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις, άλλαξε τα σχέδια του για τις εισόδους και εξόδους των πάρκινγκ και ο δρόμος θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα σχολεία.

Η ΕΛΜΕ Χανίων, από την πρώτη στιγμή, στήριξε το δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Οι προσπάθειές μας για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και της πόλης συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν νίκες χωρίς αγώνες!

Όλοι/ες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 10/6, συλλαλητήριο 10:00πμ πλ. Αγοράς

Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο – τις συλλογικές συμβάσεις – τα συνδικάτα – τις κατακτήσεις μας!

Μόρφωση – Υγεία – Σταθερή και Μόνιμη Εργασία – Δημοκρατικά Δικαιώματα – Δημόσια αγαθά για όλους!

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια