Θανατηφόρο στη Γαύδο: Σοκάρει ο ιατροδικαστής - «Η 25χρονη θα ζούσε αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο»

Χανιά
Θανατηφόρο στη Γαύδο: Σοκάρει ο ιατροδικαστής - «Η 25χρονη θα ζούσε αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση" όπως αναφέρει

Νέα δεδομένα δημιουργεί η διαπίστωση του ιατροδικαστή, που εξέτασε την σορό της 28χρονης Κορίνας, που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στην Γαύδο. Τα τραύμα της όχι μόνο δεν ήταν σοβαρά, αλλά αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο, το κορίτσι θα μπορούσε να ζει σήμερα μόνο με μια παρέμβαση ακόμη και στα επείγοντα, σύμφωνα με τον Αnt1news.

"Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε” τόνισε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης.

Επισημαίνοντας σύμφωνα με το thetoc.gr την τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη, ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι στην περίπτωση του τροχαίου στη Γαύδο, τα τραύματα της αδικοχαμένης Κορίνας θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αρχικά χωρίς καν χειρουργείο.

"Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να ειχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή” είπε χαρακτηριστικά. Όμως, τα κατάγματα στα πλευρά, σταδιακά προκάλεσαν την μη λειτουργία του ενός πνεύμονα, ενώ η εσωτερική αιμορραγία προκάλεσε τον αργό και μαρτυρικό θάνατο της 28χρονης.

Δείτε τι δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV  ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης που αμφισβητεί την εκδοχή του 40χρονου οδηγού:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News