Μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά από εργαζόμενους στον επισιτισμό - Απογοητευμένοι από τα μέτρα

Χανιά
Μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά από εργαζόμενους στον επισιτισμό - Απογοητευμένοι από τα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εργασιακά τους δικαιώματα τα οποία καταστρατηγούνται, αλλά και το δικαίωμα στην εργασία με ασφαλείς συνθήκες, είναι μερικά μόνο από τα αιτήματα των εργαζόμενων στον επισιτισμό

Με φόντο τα εργασιακά τους δικαιώματα, μέλη του σωματείου Επισιτισμού Χανίων, προχώρησαν το πρωί σε μηχανοκίνητη πορεία προς το κτίριο της αντιπεριφέρειας. 

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο τους, ο οποίος αν και πλήττεται βάναυσα, εντούτοις, όπως υποστηρίζουν, δεν στηρίζεται όπως θα έπρεπε από πλευράς της πολιτείας. 

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου, διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία υπό ασφαλείς συνθήκες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για στήριξη μόνο προς τους οικονομικά ισχυρούς.

Την ίδια ώρα και μέλη του συλλόγου Εστίασης Χανίων από κοινού με μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει καθ’ όλο το διάστημα της καραντίνας. 

Οι επαγγελματίες αυτό που ζήτησαν από την ΔΕΗ ήταν να μην διακόψει το ηλεκτρικό σε κανένα κατάστημα που παραμένει με κρατική απόφαση κλειστό εδώ και μήνες, να γίνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την διευθέτηση των χρεών τους και άλλες διευκολύνσεις προς τους επιχειρηματίες του κλάδου, που χωρίς οι ίδιοι να το έχουν επιλέξει, έχουν κατεβάσει τα ρολά των καταστημάτων τους.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News