Rapid tests στην Κίσσαμο – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Χανιά
Rapid tests στην Κίσσαμο – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 480 ήταν τα δείγματα που ελήφθησαν

Μαζική ήταν σήμερα η συμμετοχή των πολιτών του Καστελίου στον δήμο Κισσάμου στα Χανιά, στα rapid tests που έγιναν το πρωί στην περιοχή από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ Χανίων. 

Η συμμετοχή των πολιτών στα rapidtests ήταν μαζική, καθώς προσήλθαν ακόμα μαθητές από σχολείο της περιοχής που το προηγούμενο διάστημα είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα. Από τα περίπου 480 δείγματα που ελήφθησαν, κανένα δεν βρέθηκε θετικό.

Το επόμενο διάστημα αντίστοιχα rapid tests θα γίνουν και σε άλλες περιοχές του νομού Χανίων.

Η δράση αυτή συνδιοργανώθηκε από τον ΕΟΔΥ, την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Κισσάμου.

«Επιβεβαίωσαν την καλή επιδημιολογική εικόνα του Δήμου μας, όπως αυτή είχε αποτυπωθεί και κατά τον πρόσφατο έλεγχο των λυμάτων της περιοχής», αναφέρει με ανακοίνωση του ο Δήμος Κισσάμου.

«Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 480 τεστ, τα οποία ήταν αρνητικά στο σύνολό τους.

Τα τεστ, που είχαν προαιρετικό χαρακτήρα, διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατόπιν αιτήματος του Δήμου Κισσάμου , στα πλαίσια της ιχνηλάτησης του πρόσφατου κρούσματος σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της περιοχής και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από δημότες αλλά και από μαθητές.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν σήμερα οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ, ο εκτεταμένος αριθμός αρνητικών αποτελεσμάτων στους διαγνωστικούς ελέγχους που έγιναν σήμερα στην Κίσσαμο, προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας για την συνέχεια και αναπτερώνει τις ελπίδες όλων μας για μια σταδιακή ύφεση της πανδημίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News