Έλεγχος γενετικού υλικού του κορωνοϊού στο Βιολογικό Καθαρισμό Χανίων

Χανιά
Έλεγχος γενετικού υλικού του κορωνοϊού στο Βιολογικό Καθαρισμό Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενετικό υλικό του κορωνοϊου βρέθηκε στα δείγματα της Κισσάμου

Άρχισαν σήμερα και στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στα Χανιά, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του έργου παρακολούθησης αστικών λυμάτων για την ανίχνευση γενετικού υλικού του κορωνοϊού.

Πρόκειται για τον δεύτερο δήμο σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ ήδη τα αποτελέσματα από τον έλεγχο στα λύματα της Κισσάμου επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του ιού.

Ο έλεγχος στο δείγμα λυμάτων που ελήφθη από τον Βιολογικό Καθαρισμό των Χανίων, αναμένεται να δείξει την παρουσία γενετικού υλικού του κορωνοϊού αποτυπώνοντας μια εικόνα που αφορά σε περίπου εκατό χιλιάδες ανθρώπους.

Η επανάληψη των ελέγχων δύο φορές την εβδομάδα για ένα χρόνο, είναι εκείνη που θα αξιολογηθεί ως επιδημιολογικό δεδομένο για την εκτίμηση της διασποράς στο γενικό πληθυσμό.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα Χανιά είναι σε επίπεδα ελεγχόμενα, με εξαίρεση την περίοδο του Αυγούστου οπότε και παρατηρήθηκε αυξητική τάση καθώς και στην έναρξη του δεύτερου κύματος. Ο έλεγχος στα λύματα μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο όχι μόνο για την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας αλλά και για τη λήψη μέτρων ανάσχεσης της διασποράς.

Τα δείγματα που λαμβάνονται από τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων των Χανίων θα αποστέλλονται στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας στο Ηράκλειο.

Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων μέχρι στιγμής αποτελέσματα υπάρχουν μόνο για το δήμο Κισάμου όπου και ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του ιού. Η εργαστηριακή διερεύνηση έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με διαπιστευμένο εργαστήριο και αφορά μόνο σε ποιοτική και όχι ποσοτική ανάλυση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News