Χανιά

Κομμωτές: Μας απέκλεισαν από την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση

"Το δεύτερο αυτό lockdown θα δοκιμαστούμε σκληρά για να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας" αναφέρουν

Για αποκλεισμό τους από την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες κουρείς και κομμωτές του νομού Χανίων με έγγραφό τους προς την ΟΕΒΕΝΧ και την Περιφέρεια Κρήτης, ζητώντας να εξεταστεί το αίτημά τους. 

Όπως αναφέρουν:
Θέλουμε να καταθέσουμε την δυσαρέσκεια μας όσον αφορά την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που έδωσε η Περιφέρεια Κρήτης και που αποκλειστήκαμε τελείως άδικα. Ο όρος που δόθηκε ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα έσοδα του 2° τριμήνου του 2020 από το 2° τρίμηνο του 2019 , ήταν τελείως άδικο!!
Γιατί η περίοδος που είχαμε τα κομμωτήρια και τα κουρεία μας κλειστά, από την αρχή της καραντίνας 14 Μαρτίου 2020  μέχρι το άνοιγμα 4 Μαΐου του 2020 δεν υπάρχει κανένα έσοδο. Μόνο τα έξοδα που έτρεχαν. Ήταν περίοδος που δεν εξυπηρετήθηκε κανένας πελάτης , οπότε ήταν λογικό και αναμενόμενο να έρθουν όλοι  μόλις άνοιξαν οι επιχειρήσεις μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένας εικονικός τζίρος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Λογικό και επακόλουθο μετά από το διάστημα των σχεδόν 2 μηνών που είχαμε κλειστές τις επιχειρήσεις μας να πρέπει να τους  εξυπηρετήσουμε όλους. Οπότε υπήρξε αυτή η έντονη αύξηση της δουλειάς μας κόβοντας σε όλους τα νόμιμα, τηρώντας το νόμο. Οπότε ο εικονικός αυτός τζίρος επαναλαμβάνουμε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί αμέσως υπήρξε σημαντική μείωση στην επισκεψιμότητα των πελατών. Όπως και στην διάρκεια των μηνών που ακολούθησαν με το να μην γίνονται γάμοι βαφτίσεις και λοιπές εκδηλώσεις, είχαμε σημαντική μείωση της δουλειάς μας. 
Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα γιατί με το δεύτερο αυτό lockdown πραγματικά θα δοκιμαστούμε σκληρά να κρατήσουμε  τα μαγαζιά μας. Είναι άδικο γιατί υποτίθεται ότι αυτή η βοήθεια είναι για εμάς τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις επί το πλείστον.Τώρα είναι η ώρα που χρειαζόμαστε αυτήν την οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και να μην κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας. 
Δείτε λοιπόν με προσήνεια το αίτημα μας και στηρίξτε μας ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια