Χανιά

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε φυτεία σε ορεινή περιοχή του Αποκόρωνα - Άφαντος οι καλλιεργητές

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών

Με την εναέρια συνδρομή του Ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε ορεινή και δύσβατη έκταση του Δήμου Αποκορώνου.

Ειδικότερα εντοπίστηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δέκα δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως και δύο μέτρων.

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα σήμερα 2 Σεπτεμβρίου, ενώ τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Οι έρευνες ωστόσο για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ανακοίνωσης της Αστυνομίας, αναφέρει τα εξής:

«Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (02.09.2020) σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με δέκα (10) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα (01.09.2020) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε ορεινή και δύσβατη έκταση του Δήμου Αποκορώνου, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δέκα (10) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και 2 μέτρων.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων».

Φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια