Χανιά

Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη: «Η Ελλάδα είναι ζωντανή και ετοιμάζεται για το μέλλον»

Στάθηκε στις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης να αναδείξουν μέσα από τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της επανάστασης

Συνεχίζει τις επαφές της στην Κρήτη η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης στα Χανιά ήταν η αντιπεριφέρεια Χανίων όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή και Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας που κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον εορτασμό της επετείου των 200ων ετών από την επανάσταση του 1821, στα Χανιά.

Όπως τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Αγγελοπούλου, «εδώ στην αντιπεριφέρεια Χανίων είδα την συνέργεια, συνεργασία, συστράτευση ως κοινή πρακτική». Παράλληλα, στάθηκε στις προσπάθειες της Αντιπεριφέρειας και των Δήμων να αναδείξουν μέσα από τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της επανάστασης την ιστορία του τόπου αλλά και τα σύγχρονα Χανιά.

 Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», αναφέρθηκε παράλληλα στην προσπάθεια των τοπικών φορέων και της Αντιπεριφέρειας να εντάξουν στις εκδηλώσεις και το σύνολο των δομών της εκπαίδευσης.

Όπως επεσήμανε, «αυτή η υπόθεση είναι υπόθεση που μας απασχολεί όλους. Η Ελλάδα στέκεται είναι ζωντανή και ετοιμάζεται για το μέλλον. Η Ελλάδα είναι μια γροθιά γιατί ενώ είναι ειρηνική χώρα και το λέω εγώ η Γιάννα Αγγελοπούλου που η οικογένεια μου «ανέστησε» το Φανάρι και μου άρεσε να πηγαίνω στην Κωνσταντινούπολη, ότι ένας λαός που δεν σέβεται την ιστορία του και την ιστορία των άλλων είναι πραγματικά λυπηρό. Εμείς εδώ, βλέπετε τους Χανιώτες προβάλουν όλες τις πλευρές της ιστορίας, που ξεκίνησαν Ρωμαίοι, κατακτήσεις, Ενετοί, Βυζαντινοί, Άραβες, Αιγύπτιοι , Τούρκοι. Προβάλουν την ιστορία γιατί ένας λαός σαν εμάς, έχει αυτοπεποίθηση και σιγουριά για να προχωρήσει στο αύριο αναγνωρίζοντας όλα αυτά που έχει περάσει ο τόπος».

«Αναγκαία την συστράτευση όλων»

Η κ. Αγγελοπούλου δώρισε στον Αντιπεριφερειάρχη το συλλεκτικό νόμισμα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης και ο κ. Καλογερής προσέφερε στην κ. Αγγελοπούλου το λεύκωμα «Κάστρων Περίπλους». Μετά την αντιπεριφέρεια η Γιάννα Αγγελοπούλου βρέθηκε στο παλιό λιμάνι της πόλης όπου αρχικά ενημερώθηκε για τους χώρους των Νεωρίων, του παλιού Τελωνείου και του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Στον χώρο του Κέντρου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, Αντιδημάρχους τον Μητροπολίτη Κυδωνίας - Αποκορώνου Δαμασκηνό και εκπροσώπους φορέων.

 Στην τοποθέτηση της χαρακτήρισε αναγκαία την συστράτευση όλων, ώστε όπως είπε, «να δείξουμε τα πλεονεκτήματα, την ιστορία μας. Το μέλλον που έχουμε μπροστά μας». Σύμφωνα με την κ. Αγγελοπούλου υπάρχει ένα ευρύ πεδίο για το πώς θα γιορτάσουμε επισημαίνοντας ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να φέρουν το αποτύπωμα, μια σφραγίδα για το αύριο. «Πρέπει να κρατήσουμε τα ιστορικά στοιχεία για τις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηριστικά.

 Αναφερόμενη στον χαρακτήρα των εκδηλώσεων ανά περιοχή επεσήμανε ότι οι προτάσεις που θα κατατεθούν πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία κάθε τόπου». Η κ. Αγγελοπούλου δώρισε στον δήμαρχο Χανίων το συλλεκτικό νόμισμα για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 και έλαβε ως δώρο εκδόσεις του δήμου Χανίων. Μετά το παλιό λιμάνι η κ. Αγγελοπούλου επισκέπτεται την οικία - μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή Χαλέπας.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια