Χανιά

Στο επιμελητήριο Χανίων ο Χ. Θεοχάρης - ξεκινά η τουριστική καμπάνια "Always Pure"

Ο υπουργός Τουρισμού συνάντησε αντιπροσωπεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Χανίων μετά από κοινή πρωτοβουλία του Υπουργού Τουρισμού, κου Χάρη Θεοχάρη, του Γενικού Γρμματέα του Ε.Ο.Τ., κου Δημήτρη Φραγκάκη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, κου Αντώνη Ροκάκη, με προσκεκλημένους το σύνολο των Προέδρων των Τουριστικών φορέων των Χανίων. Θέμα της συνάντησης: «Ενημέρωση, Δράσεις & Αποτίμηση Έναρξης της Νέας Τουριστικής Περιόδου στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων». Στη εκδήλωση έκαναν παρεμβάσεις οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας έστειλε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Αυτήν την ώρα ο κ. Θεοχάρης συναντάται, στο Επιμελητήριο της πόλης, με φορείς του τουρισμού από τα Χανιά και στην εισαγωγική τοποθέτησή του σημείωσε: «Είμαστε σε μία αισιόδοξη μέρα. Μία αισιόδοξη στιγμή. Έχουμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και στην αβεβαιότητα -όπως είπε- που υπήρχε πριν από δύο μήνες. «Το γεγονός ότι ανοίξαμε, το γεγονός ότι βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα, μας δίνει αισιοδοξία. Είμαστε εδώ παρά τις δυσκολίες. Θα πάμε καλά, με ασφάλεια», τόνισε.

Στη συνάντηση είναι παρόντες ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης.

Σε σύντομη τοποθέτησή της, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η φετινή τουριστική περίοδος είναι δύσκολη, χαρακτήρισε εξαιρετική την προσπάθεια και οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να μπορέσουμε να περάσουμε -παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες- το 2020, γιατί το 2021 προβλέπεται εξαιρετικό».

Από την πλευρά του, ο κ Βολουδάκης υπογράμμισε: «Η δυσκολία που βιώνουμε είναι πρωτοφανής. Αντέχουμε όμως και πιστεύω ότι ο τρόπος διαχείρισης από την κυβέρνηση και την κρατική μηχανή και ο έλεγχος της πανδημίας επιτρέπουν μία αισιοδοξία».

 Συγκέντρωση ξενοδοχοϋπαλλήλων

Έξω από τον χώρο της συνάντησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη του σωματείου επισιτισμού και εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, ζητώντας τη λήψη μέτρων στήριξης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και συζήτησε μαζί τους για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους.

 

Το Επιμελητήριο Χανίων Αναλαμβάνει Διαφημιστική Δράση για την Προβολή της Υγειονομικής Ασφάλειας και της Ελκυστικότητας των Χανίων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Στρατηγικός στόχος η επικοινωνία σε 3.000.000 Ευρωπαίους και 300.000 Έλληνες ενεργούς ταξιδιώτες ότι η τουριστική αγορά των Χανίων είναι -όπως πάντοτε- υπέροχη, ανοιχτή και ασφαλής.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κος Αντώνης Ροκάκης, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του ενημέρωσε για την εξής στρατηγική πρωτοβουλία:

«Ο Τουρισμός στα Χανιά, αποτελεί τα τελευταία χρόνια τη βαριά βιομηχανία της τοπικής οικονομίας με αποτέλεσμα το πλήγμα της αιφνίδιας πανδημίας του Covid-19, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, προδιαγράφεται ιδιαίτερα σκληρό και για τις επιχειρήσεις μας, ακολουθώντας την παγκόσμια αλλά και εγχώρια τάση της αγοράς μέχρι σήμερα.

Καθώς οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ο κάθε θεσμικός φορέας οφείλει με σεβασμό στην επιχειρηματική κοινότητα και στην ίδια την κοινωνία να εξαντλήσει στο μέγιστο δυνατόν τα περιθώρια άμεσης και αποτελεσματικής του δράσης στην πράξη, συμβάλλοντας ενεργά στη στρατηγική προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.

Το Επιμελητηρίο Χανίων αναλαμβάνει λοιπόν κι από πλευράς του το στρατηγικό μερίδιο που του αναλογεί για να ενισχύσει την εξωστρέφεια της Χανιώτικης Τουριστικής Αγοράς και να στείλει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ένα καθαρό και δυνατό μήνυμα - πρόσκληση προς κάθε υποψήφιο πελάτη, κάθε προβληματισμένο από την πανδημία ταξιδιώτη: “CΗΑΝΙΑ, Always Pure” («Χανιά, πάντοτε αγνά»). Αυτός θα είναι και ο τίτλος της στοχευμένης διαφημιστικής μας εκστρατείας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία θα παρουσιαστεί και θα ενεργοποιηθεί σε μερικές ημέρες.

Αιχμή του δόρατος της διαφημιστικής εκστρατείας του Επιμελητηρίου Χανίων, “CHANIA: Always Pure” η παραγωγή ενός διαδικτυακού βίντεο, το οποίο με τις πιο πρόσφατες εικόνες μετά την επανεκκίνηση της τουριστικής αγοράς, θα διαβεβαιώνει αποτελεσματικά τους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν επισκέπτες ότι ο προορισμός των Χανίων είναι πιο όμορφος από ποτέ, αναδεικνύοντας και υπενθυμίζοντας τις μοναδικές παραλίες, τις ορεινές διαδρομές, το θρησκευτικό και πολιτιστικό πλούτο, συνδυαστικά με την πλούσια γαστρονομική παράδοση των Χανίων και τις υψηλού επίπεδου υποδομές φιλοξενίας και εστίασης. Συμδυαστικά με την υπέροχη αυτή τουριστική εμπειρία, για πρώτη φορά, με διακριτικό αλλά καθαρό διαφημιστικό τρόπο θα προωθούνται και τα σημαντικά μέτρα ασφάλειας τα οποία προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλά της Ελληνικής πολιτείας (π.χ. μάσκες και γάντια προσωπικού, αποστάσεις στις ξαπλώστρες κλπ).  

Στην πρωτοβουλία του αυτή το Επιμελητήριο Χανίων δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις δυναμικές και εξελισσόμενες τουριστικές εκστρατείες της Ελληνικής Πολιτείας και της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίες είχαν ήδη παραχθεί κατά το μεγαλύτερό τους μέρος  πριν την αιφνίδια πανδημία. Με ευελιξία και αποτελεσματικότητα όμως συστρατευόμαστε στην εθνική και παγκρήτια προσπάθεια λειτουργώντας συμπληρωματικά και ενισχυτικά για το αύριο του τόπου μας».   

Στρατηγικός στόχος η επικοινωνία σε 3.000.000 Ευρωπαίους και 300.000 Έλληνες ενεργούς ταξιδιώτες ότι η τουριστική αγορά των Χανίων είναι -όπως πάντοτε- υπέροχη, ανοιχτή και ασφαλής

 ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Στον τουρίστα  ανέθεσε τη στήριξη της κοινωνίας και της αγοράς ο υπουργός Τουρισμού

"Στον τουρίστα  ανέθεσε τη στήριξη της κοινωνίας και της αγοράς ο υπουργός Τουρισμού  κ. Θεοχάρης  αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα προβλήματα επιβίωσης των ανθρώπων του τουρισμού.

Οι χθεσινές δηλώσεις του στην διάρκεια  συνέντευξης τύπου στο Ατλαντίς ότι «ο μόνος που μπορεί να στηρίξει την κοινωνία και την αγορά είναι ο τουρίστας που θα έρθει» φωτίζουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την στήριξη των εργαζομένων και της κοινωνίας, όπως άλλωστε είχε διαφανεί σε πρότερες επισημάνσεις του γ.γ. Τουρισμού κ. Λούλη ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ασφαλιστική για να αποζημιώσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους».

Η αδιαφορία του κ. Θεοχάρη, η απαξιωτική του συμπεριφορά, η έλλειψη σεβασμού προς τους εκπροσώπους των φορέων των εργαζομένων και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου ανάγκασαν τους φορείς να αποχωρήσουν από την φαρσοκωμωδία της «επικοινωνίας» τους με τον υπουργό στο πλαίσιο της χθεσινής τους συνάντησης στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροεπιχειρηματίες, οι άνθρωποι του κόπου και της επιβίωσης δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί ως άλλοθι τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης για να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα, να απορρυθμίσει τις σχέσεις εργασίας και  να  εμπεδώσει το  σκληρό ταξικό νεοφιλεύθερο πρόγραμμα της.

Ο κ. Θεοχάρης επισκέφθηκε την πόλη μας εν μέσω κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους διάφορους κλάδους του τουρισμού, με τα καταστήματα εστίασης κλειστά, την αγορά σε κωματώδη κατάσταση, και το μόνο που έκανε ήταν να δώσει «το σήμα της αισιοδοξίας της έναρξης» της τουριστικής αγοράς.

Μια αισιοδοξία που δεν συμμερίζονται ούτε οι επιχειρηματίες ούτε οι εργαζόμενοι, αφού οι αστοχίες, οι συνεχείς παλινωδίες, τα συνεχόμενα λάθη του υπουργείου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, ακόμη και από «οικείους» του χώρους, αλλά και στις χώρες αγοράς του τουριστικού μας προϊόντος και έχουν βάλει σε κίνδυνο το μέλλον του τουρισμού και των ανθρώπων του.

 Τμήμα Τουρισμού Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Ηρακλείου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια