«Θερμή» υποδοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Χάρη Θεοχάρη

Χανιά
«Θερμή» υποδοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Χάρη Θεοχάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εποχικά εργαζόμενοι διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Aναβρασμός επικρατεί και στον χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων να στηρίζει την κινητοποίηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, που κάλεσε όλους τους εποχικά εργαζόμενους σήμερα Παρασκευή, στις 10 το πρωί, να είναι έξω από το Επιμελητήριο Χανίων (απέναντι από την Αγορά) . Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν τον υπουργό με πανό και διαμαρτυρίες. 

Ο κ. Θεοχάρης επισκέθηκε το Επιμελητήριο Χανίων για συνάντηση με τοπικούς τουριστικούς φορείς, και κατόπιν, στις 11:30 π.μ  στο Δημαρχείο Χανίων θα συναντήσει τον δήμαρχο της πόλης, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, και δημάρχους του νομού. Ακολουθεί επίσκεψη στο αεροδρόμιο Χανίων στη 1:15 μ.μ.

Κλειστές οι ΔΟΥ σε Χανιά και Ρέθυμνο

Σε 24ωρη απεργία συμμετείχαν χθες οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ Χανίων και Ρεθύμνου, διεκδικώντας να ακουστούν τα αιτήματά τους από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η πρόεδρος των εργαζομένων στις Εφορίες Χανίων και Ρεθύμνου Κλεοπάτρα Μπερτσουλάκη. Κατά την κ. Μπερτσουλάκη, οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε αυτή την τόσο δύσκολη και απαιτητική περίοδο, κόντρα σε αντίξοες συνθήκες. Κλήθηκαν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις, χωρίς τα μηχανογραφικά συστήματα να μπορούν να στηρίξουν τις συνεχείς αλλαγές στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την ίδια στιγμή, βρίσκονται αντιμέτωποι με αλλαγές, ανακατατάξεις και αναδιαρθρώσεις που, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν έχουν κανένα όφελος για τις υπηρεσίες.

«Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει την Ομοσπονδία να προκηρύξει αυτή την απεργία είναι ότι οι εργαζόμενοι στις οικονομικές και κτηματικές υπηρεσίες έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Σε αυτή την περίοδο της κρίσης και του κορωνοϊού σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες εργασίας, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, και η πολιτική ηγεσία και ο διοικητής της ΑΑΔΕ επιδεικτικά αγνοούν την όποια επικοινωνία για θέματα που απασχολούν τον κλάδο αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι γνωρίσαμε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση ,αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο. Εμείς ζητάμε δυνατές υπηρεσίες, Εφορίες μια σε κάθε νομό, με έλεγχο και δικαστικό. Να σταματήσουν τους πειραματισμούς και επιτέλους να μπουν σε ένα διάλογο με τους εργαζόμενους, και να αξιολογήσουν πρώτα τους εαυτούς τους για την ανακολουθία λόγων και έργων και μετά να αξιολογήσουν τους εργαζόμενους. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους συζήτηση, είμαστε δίπλα στην κοινωνία. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την 24ωρη απεργία, όμως είμαστε κι εμείς μέλη της κοινωνίας και εργαζόμενοι σε ένα ευαίσθητο κλάδο, που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η δουλειά μας.

Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργείται σήμερα, όμως δεν έχουμε άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούμε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Κινητοποίηση λογιστών και επισιτισμού στα Χανιά

Σε αποχή από τα καθήκοντά του προχωρά και σήμερα ο Σύλλογος Λογιστών Χανίων για την «αξιοπρέπεια και την επιστημονικότητα των λογιστών φοροτεχνικών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Έτσι, χθες Πέμπτη 2 και σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο Σύλλογος Λογιστών Χανίων «απέχει από οποιαδήποτε ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων και κρατά τις πόρτες των λογιστικών γραφείων κλειστές». Επίσης, όπως αναφέρεται, στις δύο αυτές ημέρες, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. καλούνται οι λογιστές της περιοχής να δώσουν παρουσία έξω από την είσοδο της ΔΟΥ Χανίων, γνωστοποιώντας και κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί όλους τους εποχικά εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., έξω από το Επιμελητήριο Χανίων, όπου θα παρευρεθεί επίσης ο υπουργός Τουρισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News