Εν αναμονή νέου τεστ στον 21χρονο Σουηδό - Στο «μικροσκόπιο» και η Αμερικανική Βάση

Χανιά
Εν αναμονή νέου τεστ στον 21χρονο Σουηδό - Στο «μικροσκόπιο» και η Αμερικανική Βάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο πιθανόν θα υποβληθεί σε τρίτο τεστ ο 21χρονος - Αναστάτωση στην Αμερικανική Βάση

Την ώρα που 21 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώνονται στη χώρα μας, με 8 συνανθρώπους μας να βρίσκονται διασωληνωμένοι, στην Κρήτη αναμένεται να υποβληθεί σε τρίτο τεστ ο 21χρονος Σουηδός, ενώ τέσσερις στρατιωτικοί οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του υπεβλήθησαν σε τεστ ιχνηλάτησης.

Ειδικότερα, την Τρίτη αναμένεται να υποβληθεί ξανά σε τεστ ιχνηλάτησης ο 21χρονος από την Σουηδία, ο οποίος εργάζεται στα Χανιά και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Χανίων, με ήπια συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει υποβληθεί σε άλλα δύο τεστ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, τα οποία βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ θετικός στον ιό ήταν και τον Μάιο, όταν είχε έρθει από την πατρίδα του στην Ελλάδα σε τεστ που υπεβλήθη στο «Ελ. Βενιζέλος», μάλιστα, είχε νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο «Νίμιτς».

Αρνητικά τεστ

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αρνητικά ήταν τα επτά τεστ που είχαν υποβληθεί άτομα από το στενό περιβάλλον του 21χρονου Σουηδού μετά από ιχνηλάτηση.

Ωστόσο μεγάλη αναστάτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκαλέσει η υπόθεση του 21χρονου και στην Αμερικανική Βάση Χανίων, καθώς ο 21χρονος λόγω της φύσης της δουλειάς του ερχόταν σε επαφή με στρατιωτικούς, οι οποίοι ήταν πελάτες της εταιρείας που εργαζόταν.

Έτσι τέσσερις στρατιωτικοί οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον 21χρονο υπεβλήθησαν σε τεστ ιχνηλάτησης, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες και τα τέσσερα ήταν αρνητικά, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επαναληπτικά.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος στους στρατιωτικούς έγινε ιδιωτικά στο πλαίσιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Βάσης και όχι μέσω ΕΟΔΥ.

Συνεργάτες του 21χρονου

Προβληματισμό επίσης προκαλεί το τροχαίο που σημειώθηκε βράδυ Κυριακής Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι των Σουηδών που ενεπλάκησαν στο τροχαίο και τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση της μοτοσυκλέτας, της οποίας επέβαιναν, με ΙΧ, ήταν συνεργάτες του 21χρονου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι επέστρεφε από διασκέδαση. Αυτό που προκαλεί προβληματισμό και ερωτήματα είναι εάν είχαν δοθεί οδηγίες ή όχι για να είναι σε καραντίνα το προσωπικό της εταιρείας και εάν είχε δοθεί τέτοια οδηγία, πώς το ζευγάρι φέρεται να διασκέδαζε σε πολυσύχναστο beach bar.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News