Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Χανιά
Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Στο νοσοκομείο των Χανίων νοσηλεύεται  τις τελευταίες ώρες, ένας 76χρονος άνδρας που έπειτα από σχετικό ιατρικό έλεγχο βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο ασθενής πήγε το πρωί της Δευτέρας, με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο, ελήφθη δείγμα και αφού βγήκε θετικός στον ιό, πλέον νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου για κορωνοϊό και αποτελεί το 18ο θετικό δείγμα του ιού στην Κρήτη.

Για τον συγκεκριμένο ασθενή , θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο και θα γινουν οι απαραίτητες διαδικασίες ιχνηλάτισης στο περιβάλλον του.

Σύμφωνα και με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Μπέα: "Ο ηλικιωμένος έχει υποκειμένα νοσήματα ενώ έχουν ληφθεί ήδη δείγματα από το στενό του περιβάλλον και έχουν σταλεί στο ιολογικό εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 76χρονος είχε επισκεφθεί την καρδιολογική κλινική του ΠαΓΝΗ πριν μέρες, συνοδεύοντας τη σύζυγο του, για δική της υπόθεση. Από την Καρδιολογική αναφέρουν οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, άλλωστε με αφορμή την ιχνηλάτιση των επαφών του 88χρονου από τα Χανιά, που αποτέλεσε το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα, το προσωπικό της κλινικής- γιατροί και νοσηλευτές-  υποβλήθηκαν σε τεστ, και όλα ήταν αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι το  νοσοκομείο των Χανίων κινητοποιείται ξανά για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστα 24ώρα καθώς την περασμένη Κυριακή είχε βγει θετικός στον ιό ένας 88χρονος .

Ωστόσο για τον συγκεκριμένο άνδρα τα νέα είναι ευχάριστα καθώς, το δεύτερο τεστ στο οποίο υπεβλήθη βγήκε αρνητικό, ενώ αύριο θα γίνει εκ νέου λήψη αίματος για τρίτο τεστ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γιώργο Μπέα, το 2ο τεστ του ηλικιωμένου είναι αρνητικό, όπως επίσης, αρνητικά στον κορωνοϊό είναι και τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν οι 11 κοντινές επαφές του 88χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει νωρίτερα neakriti.gr, και τα 54 δείγματα του υγειονομικού προσωπικού, με το οποίο είχε έρθει σε επαφή ο 88χρονος, εξετάστηκαν και, τελικά, βγήκαν και εκείνα αρνητικά στον κορωνοϊό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News