Θεοφάνεια - Χανιά: Αψηφήσαν τις καιρικές συνθήκες και «έπεσαν» για τον Σταυρό

Χανιά
Θεοφάνεια - Χανιά: Αψηφήσαν τις καιρικές συνθήκες και «έπεσαν» για τον Σταυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την παρουσία πιστών η ρίψω του σταυρού στα Χανιά  

Στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και όχι στο παλιό λιμάνι όπως παραδοσιακά συνηθίζεται, γιορτάστηκαν στα Χανιά τα Θεοφάνεια. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δεν επέτρεψαν την τέλεση του αγιασμού μπροστά από το Γυαλί Τζαμισί ούτε όμως και στην Πλατεία Κατεχάκη που είχε επιλεγεί ως πιο απάνεμο σημείο.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας, ελάχιστοι πιστοί ακολούθησαν τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό μέχρι την προβλήτα μπροστά από το Μεγάλο Αρσενάλι όπου έγινε η ρίψη του σταυρού.

Πέντε τολμηροί βουτηχτές αψήφησαν  τα κύματα και το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού. Ευχές για καλή χρονιά με υγεία και φώτιση έστειλαν στους Χανιώτες ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής.

Στον Πλατανιά ο αγιασμός δεν πραγματοποιήθηκε στο λιμανάκι όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο ενώ ανάλογες τροποποιήσεις στον εορτασμό των Θεοφανείων έγιναν σε πολλές ακόμη ενορίες εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Στην Παλαιόχωρα αν και η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω από τους έξι βαθμούς Κελσίου κι ενώ η βροχή ήταν αδιάκοπη, ο αγιασμός τελέστηκε κανονικά στην προβλήτα της κωμόπολης με δέκα νεαρούς να βουτούν για να πιάσουν το σταυρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News