Μαρέβα Μητσοτάκη: Στα Χανιά η «πρώτη κυρία»

Χανιά
Μαρέβα Μητσοτάκη: Στα Χανιά η «πρώτη κυρία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρέβα Μητσοτάκη - Γκραμπόφσκι παρακολούθησε τον καθαρισμό από το πλήρωμα του «Τυφώνα» στο λιμάνι της Κισάμου

Παρουσία της συζύγο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Μητσοτάκη - Γκραμπόφσκι πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός στο λιμάνι της Κισσάμου, από όπου η ίδια έστειλε μήνυμα ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στο περιβάλλον.

Ο Μπάλος, η Γραμβούσα, το Ελαφονήσι, κρύβουν εκτός από σπάνιους φυσικούς θησαυρούς και τόνους σκουπιδιών όπως αποκάλυψε το ίδρυμα Λασκαρίδη με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης καθαρισμού στις ακτές και το βυθό.

Μόνο από το Μπάλο η ομάδα του Τυφώνα περισυνέλεξε 857 κιλά απορρίμματα. Σήμερα το πλοίο που σαρώνει τις ακτές με στόχο την απορρύπανση τους, βρέθηκε στο λιμάνι Καβονησίου της Κισσάμου. Μέλη της ομάδας εθελοντών δυτών της περιοχής συνέδραμαν το πλήρωμα του πλοίου που ανέσυρε κάθε λογής σκουπίδια από το βυθό.

Πάνω στο πλοίο γίνεται διαλογή των απορριμμάτων που ανασύρονται από το βυθό και μαζεύονται από τις ακτές, πραγματοποιείται λεπτομερής καταγραφή των δεδομένων τα οποία στέλνονται στην επιστημονική ομάδα του Τυφώνα για περεταίρω ανάλυση.

Πανοραμική αποτύπωση του βυθού στα νότια παράλια των Χανίων με προηγμένα συστήματα αεροφωτογράφισης από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έδειξε δραματική υποβάθμιση.

Μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος έστειλε από την Κίσσαμο όπου βρέθηκε για να συγχαρεί την ομάδα του ιδρύματος Λασκαρίδη για την πρωτοβουλία της έστειλε η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, αναφέροντας στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV πως «Δεν είναι μόνο ότι υπάρχουν κυρώσεις πολύ σοβαρές για την Ελλάδα από την Ε.Ε.… το τι μπορεί να κάνει το μιας χρήσης πλαστικό».

Δείτε εικόνες από τον καθαρισμό του λιμανιού:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News