Μέσα στο Νοέμβριο η σύμβαση για την αποκατάσταση των Νεωρίων

Χανιά
Μέσα στο Νοέμβριο η σύμβαση για την αποκατάσταση των Νεωρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της σήμερα στα Χανιά η κ. Μενδώνη συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης

Η συζήτηση για την αποκατάσταση και χρήση των Ενετικών Νεωρίων, έργο που έχει τεθεί στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τα Χανιά, κυριάρχησε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης υπό την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η ίδια εξέφρασε την πρόθεση της οι διαδικασίες από πλευράς Υπουργείου να κινηθούν τάχιστα ώστε το έργο να δρομολογηθεί.

«Είπαμε ότι πολύ γρήγορα, μέσα στον επόμενο μήνα, θα μπορέσει να υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία ώστε από τις μελέτες που θα εκπονηθούν από το Πολυτεχνείο που είναι ο επιστημονικός συμβαλλόμενος  ώστε να καταλήξουμε στον οδικό χάρτη για τη χρήση των Νεωρίων», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

«Κορυφαίο ζήτημα για εμάς αιχμής και προτεραιότητας σαν νέα δημοτική αρχή είναι το ζήτημα των Νεωρίων, της ανάδειξης και της χρήσης τους, όπου εκεί τα δεδομένα τα οποία εκθέσαμε είναι αισιόδοξα ότι στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μια ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης», ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η Υπουργός Πολιτισμού ενημερώθηκε για το σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής των Χανίων πάνω σε ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία του δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο δήμαρχος μας έθεσε τα ζητήματα που τον απασχολούν ως δημοτική αρχή. Θεωρώ ότι μπορούμε σε πολλά σημεία να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες τις οποίες ήδη εκείνος δρομολογεί», τόνισε η κ. Μενδώνη.

Είχε την ευκαιρία, όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων και εκείνος, καθώς και οι συνεργάτες του να θέσουνε συνολικά και μακροσκοπικά τα ζητήματα του δήμου Χανίων τα οποία έχουν να κάνουν με τη συνεργασία μας με το υπουργείο πολιτισμού, «να θέσουμε τις προτεραιότητες και να γίνει μια πρώτη αναφορά σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα», όπως τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάδειξη και προστασία του ιστορικού κέντρου των Χανίων.

«Το ιστορικό κέντρο των Χανίων έχει τη δική του φυσιογνωμία, είναι ένας χώρος ο οποίος προφανώς πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό, αλλά και με σύγχρονη αναπτυξιακή προσέγγιση», ανέφερε η υπουργός.

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε ο δήμαρχος Χανίων, τα όσα «ακούσαμε από την Υπουργό Πολιτισμού, αφού όπως τόνισε «είναι πάνω στο σχεδιασμό που έχουμε θέσει για το επόμενο διάστημα», ενώ είπε ότι «υπάρχουν τα έργα και οι προτεραιότητες αιχμής».

Αναφορικά με την αποκατάσταση μνημείων που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία του περασμένου χειμώνα, η Υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι τα έργα θα προχωρήσουν στη βάση του σχεδιασμού της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News