Μανώλης Σκουλάκης: Το τελευταίο αντίο στον «άρχοντα του Πλατάνου»

Χανιά
Μανώλης Σκουλάκης: Το τελευταίο αντίο στον «άρχοντα του Πλατάνου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη ημέρα η σημερινή για όσους γνώριζαν τον γνωστό πολιτικό - Στον τόπο του το τελευταίο αντίο

Κανείς δεν μπορεί και δε θέλει να πιστέψει ότι ο Μανώλης Σκουλάκης που πέρα από πολιτικός ήταν άνθρωπος, δικός τους άνθρωπος, έφυγε από τη ζωή και δε θα τον ξαναδούν να έρχεται στο χωριό του, τον Πλάτανο.

Και μάλιστα σήμερα θα κληθούν να τον αποχαιρετήσουν…

Η τελευταία φορά που επισκέφτηκε το χωριό του ήταν πριν από περίπου είκοσι μέρες. Πήγε κρατώντας, όπως συνήθιζε, το βαλιτσάκι του και υποστηριζόμενος με μάσκα οξυγόνου, μιας και το αναπνευστικό του τελευταία είχε επιδεινωθεί σημαντικά. Ο ίδιος τότε, συνομιλώντας με φίλους, τους είπε πως δεν μπορεί να βρει κουράγιο και δύναμη να αντέξει τον χαμό της αγαπημένης του συζύγου. Στη μνήμη των χωριανών του, ο Μανόλης Σκουλάκης θα μείνει πάντα σαν ένας άρχοντας. Περήφανος και ταπεινός συνάμα. Με περίσσευμα αγάπης και μια μεγάλη καρδιά που τελικά τον πρόδωσε...

Σήμερα στις 15:00, στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, ενώ η ταφή του αείμνηστου πολιτικού έγινε στον Πλάτανο.

Στην κηδεία παρόντες ήταν πλήθος κόσμου, αλλά και πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή. Το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Σκουλάκη είπε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Ντόρα Μπακογιάννη κ.ά.

Οι συγχωριανοί του για τον Μανώλη Σκουλάκη

«Ένας σπουδαίος, ανεκτίμητος άνθρωπος. Ο Μανόλης της καρδιάς μας “έφυγε”». Τα λόγια κατοίκων του Πλατάνου Κισσάμου, τόπο καταγωγής τού επί σειρά ετών βουλευτή, υφυπουργού Υγείας και δημάρχου Χανίων, περικλείουν όλα όσα σήμαινε ο Μανόλης Σκουλάκης για τους ανθρώπους που τον γνώρισαν από παιδί, έπαιξαν μαζί του στις αλυκές της περιοχής, τον είδαν να στέκεται ως γιατρός στο πλευρό κάθε αδύνατου, να πετυχαίνει σαν πολιτικός και να μην ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε.

Μία ημέρα πριν η γη του Πλατάνου δεχτεί για πάντα στην αγκαλιά της τον Μανόλη Σκουλάκη, η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» βρέθηκε στο μικρό χωριό της Κισσάμου και κατέγραψε τη θλίψη και τον πόνο των κατοίκων, οι οποίοι ανέσυραν μνήμες από την εποχή που ο Μανόλης Σκουλάκης άνοιγε την αγκαλιά του σε κάθε κατατρεγμένο, αλλά και από την περίοδο που τους ανακοίνωνε την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News