Γαύδος: Η απάντηση για τις lux σκηνές που ενοικιάζονταν μέσω Airbnb

Χανιά
Γαύδος: Η απάντηση για τις lux σκηνές που ενοικιάζονταν μέσω Airbnb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απάντηση για τις σκηνές στις «καβάτζες» του Σαρακήνικου

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η είδηση ότι επιχειρηματίας στη Γαύδο είχε στήσει 7 lux σκηνές στις «καβάτζες» (δηλαδή σε σημεία με ίσκιο) της παραλίας του Σαρακήνικου της Γαύδου, τις οποίες και ενοικίαζε μέσω Airbnb.

Το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει πάμπολλες αντιδράσεις, ενώ έχει κινητοποιήσει και τη Δήμαχρο του νησιού, κ. Γκέλη Καλλίνικου, η οποία έκανε σχετική δήλωση, τονίζοντας - μεταξύ άλλων - πως «εμπορικές δραστηριότητες στις “καβατζες” δεν επιτρέπονται».

Από 15 έως 40 ευρώ η σκηνή

«Εμφανίστηκε μία κυρία, η οποία διατηρεί στα Χανιά μια επιχείρηση διδασκαλίας και θεραπείας μέσω γιόγκα. Καθάρισε έναν χώρο, εκεί όπου στήνουν τις σκηνές τους οι ελεύθεροι παραθεριστές και έστησε τέντες μεγάλες. Αυτή η αυθαίρετη κατάληψη χώρου με στόχο να κερδοφορεί μας βρίσκει αντίθετους», δήλωσε ο Απόστολος Αλεξόπουλος, Γεωλόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου και παραθεριστής στη Γαύδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr, οι εν λόγω σκηνές ενοικιάζονταν στο Airbnb με κόστος 15 έως 40 ευρώ.

Η απάντηση των διοργανωτών

Από την πλευρά της η ομάδα που διαθέτει τις… επίμαχες σκηνές έδωσε τη δική της απάντηση στις καταγγελίες που της προσάπτουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωσή τους, «η ομάδα επέλεξε το Σαρακήνικο, λόγω της θεραπευτικής ιδιότητας της συγκεκριμένης περιοχής», μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι σκηνές παρέχονται δωρεάν - και με σειρά προτεραιότητας - στους συμμετέχοντες εκδήλωσης (με ονομασία Gavdos Eco Retreat) που διοργανώνουν, με κόστος συμμετοχής 330 ευρώ.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρυτανεύει το εμπορευματοποιημένο κάμπινγκ και οποιαδήποτε καταχώριση στην πλατφόρμα  Airbnb δεν είχε τέτοιο σκοπό. Θα ήταν αυτοκαταστροφικό και απερίσκεπτο να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, σε natura περιοχή», συμπληρώνουν οι διοργανωτές.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Αναφορικά με το πιλοτικό εγχείρημα: Gavdos Eco Retreat θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο ενσωματώνει εναλλακτικές θεραπείες, πρακτικές και υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής , μάλαξης, βοτανοθεραπείας, yoga , διαλογισμού και επανασύνδεσης με την φύση.

Οι θεραπείες και οι δραστηριότητες της ομάδας μας, λαμβάνουν χώρα, σε συνέργεια με τη φύση, και ως βάση, η ομάδα μας επέλεξε το Σαρακήνικο, λόγω της θεραπευτικής ιδιότητας της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα αυτά έχουν την επιλογή να φέρουν δική τους σκηνή ή να μείνουν σε τουριστικό κατάλυμα με δικό τους κόστος, εμείς δε, διαθέτουμε την υποδομή, (7 bell tents) την οποία μπορούμε να παράσχουμε στον κόσμο που μας επιλέγει και συμμετέχει στα retreats με σειρά προτεραιοτητας

Για τις ως άνω υπηρεσίες μας, εκδίδουμε όλα τα νόμιμα παραστατικά, έχουμε δε διεθνή προβολή μέσω της πλατφόρμας Airbnb με τίτλο της καταχώρισης μας: «yoga, meditation and therapies in the forest FREE TENT (with priority)» δηλαδή «Γιόγκα, Διαλογισμό και Θεραπείες στο Δάσος, Δωρεάν Σκηνή με προτεραιότητα”.

Σε καμία περίπτωση δεν πρυτανεύει το εμπορευματοποιημένο κάμπινγκ και οποιαδήποτε καταχώριση στην πλατφόρμα Airbnb δεν είχε τέτοιο σκοπό. Θα ήταν αυτοκαταστροφικό και απερίσκεπτο να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, σε natura περιοχή.

Τουναντίον οργανώνουμε μια κινούμενη βάση με σεβασμό στο δάσος, και στους κανόνες της οικολογίας και επιλέγουμε αυστηρά ιαματικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα με τις νόμιμες αδειοδοτήσεις για την επίτευξη του ανώτερου οφέλους των ανθρώπων που θα επιλέξουν  να ακολουθήσουν το εγχείρημα.

Η θεραπεία μέσω του δάσους - forest medicine είναι πλέον παγκοσμίως αποδεκτή και κλινικά αποδεδειγμένη για τις ιαματικές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο που αποζητά υγειά, ηρεμία, ελευθερία σκέψης.

Στην Ελλάδα, που τιμάμε τον αρχαίο πολιτισμό μας, που είμαστε πρωτοπόροι  στις τέχνες και τα γράμματα, ας μην αντιμετωπίζουμε εχθρικά και συντηρητικά, τέτοιες πρωτοβουλίες που μόνο στόχο έχουν την ανάπτυξη, την ανάπλαση και την σύνδεση με την φύση, με την μητέρα γη, με την θάλασσα και τον ουρανό.

Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να αναδείξουμε κάποια σημαντικά ενεργειακά σημεία στην Ελλάδα όπου μπορούν να γίνουν αξιόλογες δράσεις με σκοπό την πανάκεια, την ελευθερία, τη θεραπεία σε συνέργεια με την φύση

Τα retreat προγράμματα, οι καθημερινές δραστηριότητες και όλες οι υπηρεσίες του Gavdos Eco Retreat θα συνεχίσουν κανονικά βάση προγράμματος για την καλοκαιρινή σεζόν, ειρηνικά, αρμονικά και με πραγματικά φιλική διάθεση προς όλους τους παραθεριστές του νησιού εφόσον όλοι έχουμε ισότιμα δικαιώματα στη φύση, και θα χαρούμε να μας γνωρίσετε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News