Ομοσπονδία Γονέων: Δριμύ κατηγορώ για τους μαθητές που δεν έδωσαν μάθημα λόγω εργοδοτών

Χανιά
Ομοσπονδία Γονέων: Δριμύ κατηγορώ για τους μαθητές που δεν έδωσαν μάθημα λόγω εργοδοτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν παρέμβαση Υπουργού - Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση με τους μαθητές που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις εξαιτίας... εργοδοσίας

Και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων καυτηριάζει την απόφαση εργοδοτών στα Χανιά να μην επιτρέψουν με την στάση τους,  σε εργαζόμενους μαθητές της Γ’ Λυκείου να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Το θέμα που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο και γενική κατακραυγή, είχε  αναδείξει και το neakriti.gr προ ημερών.

Μάλιστα σε ανακοίνωση τους ζητούν την παρέμβαση του Υπουργού προκειμένου να μεσολαβήσεις και να μην χάσουν τελικά οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων,  το δικαίωμα να εξεταστούν και κατ’ επέκταση τον κόπο όλης της χρονιά για να προετοιμαστούν ενόψει πανελληνίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων

Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης καταγγέλλει το γεγονός ότι συγκεκριμένοι εργοδότες δεν δέχτηκαν να δώσουν άδεια ή να αλλάξουν βάρδια σε εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χανίων προκειμένου να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ζητάμε από τον Υπουργό:

-Να επέμβει ώστε να μη χάσουν οι μαθητές το δικαίωμά τους στις σπουδές.

-Να υπάρξει η αντίστοιχη νομοθετική κατοχύρωσή για το δικαίωμα συμμετοχής των εργαζόμενων μαθητών στις εξετάσεις με υποχρεωτική άδεια από το φορέα εργασίας τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News