Θρήνος για τον 22χρονο Αντώνη - Η μαντινάδα από τις «Κρητικές Μαδάρες»

Κρήτη
Θρήνος για τον 22χρονο Αντώνη - Η μαντινάδα από τις «Κρητικές Μαδάρες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση από τις 10 Μαρτίου στο νοσοκομείο Χανίων

Θλίψη στην Κρήτη και δη στα Χανιά έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του 22χρονου φοιτητή που νοσηλευόταν για μέρες στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων αφού προηγουμένως , ξημερώματα της 10ης Μαρτίου βρέθηκε να κείτεται χωρίς αισθήσεις και με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι στο οδόστρωμα επί της παραλιακής λεωφόρου της πόλης του Ρεθύμνου.

Ο 22χρονος Αντώνης έφυγε για την «γειτονιά των αγγέλων» το Σάββατο 30 Μαρτίου, και η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, στον Γαλατά Κυδωνίας, βυθίζοντας μια για πάντα την οικογένεια του, συγγενείς, φίλους και όλους όσοι τον ήξεραν, σε ανείπωτη θλίψη.

Πένθος και για τον Ιστορικό Λαογραφικό Καλλιτεχνικό Σύλλογο «Κρητικές Μαδάρες» στον οποίο και ήταν επί σειρά ετών, χορωδος και μέλος του Δ.Σ, ο πατέρας του, Κώστας Παπαδογιωργάκης.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος, εκφράζει τα συλλυπητήρια στον Κωστή Παπαδογιωργάκη και πέραν του ότι προχωράει στην λήψη  αποφάσεων , αποχαιρετά τον Αντώνη με μία μαντινάδα.

''Μας ''έφυγες'' Αντώνη μας πριν να χαρείς την νιότη, κι άφησες σύννεφα στο νού και στην καρδιά κρυγιότη....''

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Δ.Σ. του Ιστορικού Λαογραφικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου ''Κρητικές Μαδάρες'', μόλις έμαθε το Θλιβερό γεγονός του πρόωρου και αδόκητου θανάτου του Παπαδογιωργάκη Αντώνη, γιού του επι πολλά χρόνια χορωδού, και μέλους του Δ. Συμβουλίου του Συλλόγου μας Κωστή Παπαδογιωργάκη, συνήλθε εκτάκτως σήμερα και αποφάσισε τα παρακάτω:

α] Να παραστεί σύσσωμο μετα των μελών του Συλλόγου στην εξόδιο ακολουθία.

β] Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

γ] Οι Κρητικές Μαδάρες να απέχουν, και να μην συμμετέχουν σε καμιά εκδήλωση για 40 ημέρες.

δ] Εις μνήμη του εκλιπόντος και αντί στεφάνου, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην ΕΛΕΠΑΠ.

ε] Να δημοσιευθεί το παρόν στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.

''Μας ''έφυγες'' Αντώνη μας πριν να χαρείς την νιότη, κι

άφησες σύννεφα στο νού και στην καρδιά κρυγιότη....''

Μακάρι ο Μεγαλοδύναμος Θεός, που μόνο Αυτός γνωρίζει γιατί σε πήρε στην αγκαλιά Του τόσο πρόωρα, να δώσει δύναμη και κουράγιο στους οικείους σου να αντέξουν...

Καλό σου ταξίδι Αντώνη μας!!!!"

Το χρονικό του θανάτου του 22χρονου

Να υπενθυμίσουμε ότι 22χρονος φοιτητής εξέπνευσε, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, σε κωματώδη κατάσταση  στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.

Ο 22χρονος ο οποίος σπούδαζε στο Ηράκλειο και είχε μεταβεί στο Ρέθυμνο με τους φίλους του, προκειμένου να περάσουν εκεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν στο Ρέθυμνο, ξημερώματα Κυριακής , της 10ης Μαρτίου, όταν και βρέθηκε να κείτεται, χωρίς τις αισθήσεις του, έχοντας ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, στο οδόστρωμα επί της παραλιακής λεωφόρου (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου), πλησίον ενός από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Ρεθύμνου, της Πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη.

Άμεσα, στο σημείο, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το νεαρό και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όμως, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έτσι, ο φοιτητής μεταφέρθηκε «διασωληνωμένος και σε κωματώδη κατάσταση» στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Μηνά Βουλγαρίδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαρίδης, μιλώντας στο neakriti.gr, «Ο 22χρονος εισήχθη κατευθείαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και το τελευταίο διάστημα ήταν κλινικά νεκρός».

Τελικά, ο νεαρός φοιτητής εξέπνευσε το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαρίδης, «τα ακριβή αίτια για το θάνατό του, θα διερευνήσει η ιατροδικαστική εξέταση», ενώ τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε, από τη μία στιγμή στην άλλη, στο οδόστρωμα εκείνο το βράδυ, θα διερευνήσει περαιτέρω το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, το οποίο και έχει αναλάβει την προανάκριση για την υπόθεση.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι Αρχές, πρόκειται για ένα περίεργο περιστατικό, καθώς κανείς δεν έχει εξακριβώσει, μέχρι στιγμής, από τι ακριβώς προήλθε ο τραυματισμός του νεαρού Κρητικού και ποια ήταν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News