Α. Βουλγαράκης: Θα περάσουν χρόνια για να επανέλθουν τα Χανιά

Χανιά
Α. Βουλγαράκης: Θα περάσουν χρόνια για να επανέλθουν τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προς το παρόν επιχειρούμε να ανοίξουμε δρόμους και να εξασφαλίσουμε την ασφαλή μετακίνηση των Δημοτών, όχι να αποκαταστήσουμε πλήρως τα τεράστια προβλήματα από τις καταστροφές στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Για να επανέλθουν τα Χανιά στην πρότερα κατάσταση θα χρειαστούν, φοβάμαι χρόνια», λέει στον 98.4 ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.

Εντωμεταξύ συνεδριάζει σήμερα  Δευτέρα η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στα Χανιά με αντικείμενο τις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης αφορούν στην αντιμετώπιση των υδρομετεωρολογικών και κατολισθητικών φαινομένων και στην οδική ασφάλεια. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο καθηγητής Εφαρμοσμένης & Δυναμικής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, θα πραγματοποιήσει ομιλία, με θέμα: “Φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή”.

Την ίδια ώρα η ΚΕΔΕ ζητά την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, σε όλους τους Δήμους της χώρας, που έχουν πληγεί από έκτακτα φυσικά φαινόμενα.

Δραματική έκκληση προς τα αρμόδια, τα συναρμόδια Υπουργεία, τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, απηύθυνε, με έγγραφό (15/3/2019) του, και  το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης, για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων και πρωτοβουλιών προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν πρόσφατα την Κρήτη.

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης, ζητά:

1.- Να πραγματοποιηθεί άμεσα, εμπεριστατωμένη και επακριβής, καταγραφή των ζημιών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τόσο των υποδομών όσο και των ιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων των παράλληλων απωλειών κερδών κλπ.

2.- Να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια, από εθνικούς ή και κοινοτικούς πόρους, οι πληγέντες, ιδιώτες και επιχειρηματίες, από τις φυσικές καταστροφές.

3.- Να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς ή και κοινοτικούς πόρους η αποκατάσταση των καταστροφών στα έργα υποδομής, ιδιαίτερα των οδικών δικτύων.

4.- Να επισπευσθούν και να συντμηθούν οι διαδικασίες επιλογής μελετητών και εργολάβων αποκατάστασης ζημιών των έργων υποδομής με ειδική, για το σκοπό αυτό, νομοθετική ρύθμιση.-

Πολιτική Εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής  Χανίων του ΚΚΕ, απόψε στην Αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), στις 7:30μμ.

Θέμα της Εκδήλωσης: «Οι καταστροφικές πλημμύρες στο νομό Χανίων και οι Θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News