Τι ουσίες περιείχε ο φάκελος που εστάλη στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Χανιά
Τι ουσίες περιείχε ο φάκελος που εστάλη στο Πολυτεχνείο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Καθησυχαστικός ως προς το περίεργο φαινόμενο, που σκόρπισε ανησυχία τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και στην κοινωνία, επιθυμεί να είναι ο αντιπρύτανης κ. Μιχαήλ Λαγουδάκης.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο φόρουμ του Πολυτεχνείου Κρήτης ο κ. Λαγουδάκης ξεκαθαρίζει ότι «τα αποτελέσματα των φακέλων από το Γενικό Χημείο του Κράτους δεν έδειξαν κάποιον τοξικό παράγοντα ή ουσία, παρά κάποιους διαλύτες που χρησιμοποιούνται σε μελάνι τυπογραφείου και σε κόλλες.»

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία, ο πρύτανης παρέλαβε και άνοιξε έναν φάκελο που είχε αποσταλεί από την Ινδία. Ο φάκελος περιείχε 4 φυλλάδια με θρησκευτικό περιεχόμενο για το Ισλάμ. Στο φάκελο δεν υπήρχε σκόνη ή κάποιο άλλο υλικό».

Τέλος ο κ. Λαγουδάκης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρύτανη με τον διευθυντή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Βουλγαρίδη δεν εκρίθη απαραίτητη η οποιαδήποτε ιατρική εξέταση κανενός εκ των 4 μελών της πολυτεχνικής κοινότητας, καθώς είχε ήδη παρέλθει ένα 24ώρο χωρίς συμπτώματα.»

Στην αξιέπαινη πρωτοβουλία του Πολυτεχνείου, λοιπόν, αναφέρεται ρητά προς τους φοιτητές ότι το μόνο «ύποπτο» που περιείχαν οι φάκελοι ήταν… μελάνι τυπογραφείου και κόλλες σημαίνοντας με τον τρόπο αυτό τη λήξη του συναγερμού που προκάλεσε αναστάτωση σε γονείς και φοιτητές.

Η σχετική ανάρτηση:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News