Μαραθώνιος Κρήτης: Εθελοντές φύτεψαν δέντρα κι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα

Χανιά
Μαραθώνιος Κρήτης: Εθελοντές φύτεψαν δέντρα κι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «πράσινη αποστολή» ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με το σύνθημα «Συμμετέχω – Τρέχω – Προστατεύω» ξεκινούν οι προετοιμασίες για τον «4ο Μαραθώνιο Κρήτης».

Στο πλαίσιο του Μαραθώνιου πραγματοποιούνται αρκετές παράλληλες δράσεις και ήδη προχώρησε η υλοποίηση της πρώτης φάσης του προγράμματος των περιβαλλοντικών δράσεων.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης συμπληρώνοντας την κοινωνική του προσφορά αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της Περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν στην προστασία και τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Κρήτης.

Η πρώτη δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στην δασική περιοχή των λόφων πίσω και επάνω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κολυμπαρίου στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά. Φυτεύτηκαν ενδημικά φυτά για την ενίσχυση της χλωρίδας και συγκεκριμένα φυτάρια από κυπαρίσσια, πεύκα και χαρουπιές.

Συμπληρωματικά έγινε δεντροφύτευση για την ενίσχυση του Βοτανικού Κήπου της Ορθόδοξης Ακαδημίας με Μυρτιές, δάφνες και δεντρολίβανα (rosemary).

Την δεντροφύτευση πραγματοποίησαν εθελοντές/ντριες του Μαραθωνίου Κρήτης, μέλη του ΣΔΥΧ, συνεργάτες της Ορθόδοξης Ακαδημίας με την επίβλεψη Τεχνικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Δασών Ν. Χανίων.

Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος Κρήτης θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου 2019 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Μαραθώνιο και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. στον δικτυακό τόπο της Διοργάνωσης: http://crete-marathon.gr/gr/ και στο facebook.: https://www.facebook.com/cretemarathon.

Υποστηρικτές της πράσινης Αποστολής είναι οι εταιρείες: Aegean, Terra Creta, Samaria, Hotel KYDON.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News