default-image

4.550 τετραγωνικά για τραπεζοκαθίσματα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Χανιά
4.550 τετραγωνικά για τραπεζοκαθίσματα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άπλετος χώρος με έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο

Στα 4.550 τετραγωνικά μέτρα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με τα 2.600 τετραγωνικά να μπορούν να διαθέτουν σκίαση, κατέληξε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του.

Το θέμα για το οποίο είχε ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στο δήμο και πολλούς καταστηματάρχες οι οποίοι ζητούσαν συνολικά πάνω από 6.000 τετραγωνικά, αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην πιο τουριστική ζώνη της πόλης.

Σήμερα η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων πέρα από τα όρια που είχαν τεθεί από το δημοτικό λιμενικό ταμείο, έχει οδηγήσει στην επιβολή προστίμων δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε πολλούς επιχειρηματίες του λιμανιού που πλέον καλούνται να συμμορφωθούν με την οριστική απόφαση του ΚΑΣ.

Σε μια προσπάθεια να εφαρμοστεί η εγκεκριμένη πια μελέτη για τον παραχωρούμενο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, η δημοτική αρχή και το δημοτικό λιμενικό ταμείο Χανίων αναμένεται να προτείνουν μείωση των τελών που θα φτάνει έως και το 70%, για τους επιχειρηματίες που θα προσαρμόσουν τις κατασκευές σκίασης των καταστημάτων τους μέσα στο 2019.

Μέσα στο επόμενη διάστημα αναμένεται η επικύρωση της απόφασης του ΚΑΣ από το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν δικαστικές προσφυγές από καταστηματάρχες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News