Αξιοπρεπείς αμοιβές διεκδικούν οι καθαρίστριες στα σχολεία

Χανιά
Αξιοπρεπείς αμοιβές διεκδικούν οι καθαρίστριες στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνιμη δουλειά επιθυμούν οι καθαρίστριες

Αν και επιφορτισμένες με το ευαίσθητο έργο της καθαριότητας των σχολείων εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία σαν εργαζόμενες β' κατηγορίας.

Οι καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων στα Χανιά διεκδικούν ανθρώπινη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση, αντάξια της προσφοράς τους και υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου που θα τις βγάλει από το καθεστώς αβεβαιότητας.

Όπως είπαν εκπρόσωποι του Σωματείου Καθαριστριών Δημόσιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Χανίων, οι εργαζόμενες του κλάδου αμείβονται ανάλογα με τις σχολικές αίθουσες που καθαρίζουν και το σύνολο των καθαρών αποδοχών τους δεν ξεπερνά τα 350 ευρώ.

Μέσα ατομικής προστασίας δεν έχουν χορηγηθεί στις καθαρίστριες των σχολείων, οι πενιχροί μισθοί τους συχνά καταβάλλονται με καθυστέρηση ενώ ακόμη και το γάλα που δικαιούνται να λάβουν ως βοήθημα από την πολιτεία θα το λάβουν με καθυστέρηση.

Αυτή τη στιγμή οι καθαρίστριες φτάνουν τις 12.000 από τις οποίες οι 9.000 εργάζονται με συμβάσεις έργου.

Σήμερα οι καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με σκοπό να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News