Μαχαίρωμα στο Ενετικό λιμάνι: Στη φυλακή ο 22χρονος, ελεύθερος ο 20χρονος

Κρήτη
Μαχαίρωμα στο Ενετικό λιμάνι: Στη φυλακή ο 22χρονος, ελεύθερος ο 20χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως ο 22χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 29χρονου εργαζόμενου σε μπαρ στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων και με τον οποίο συνεπλάκη τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 20χρονος που κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία  στην ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 22χρονου, Γιώργο Περάκη «Ο κατηγορουμενος βρίσκεται στη μετεφηβική ηλικία. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον 29χρονο τραυματία , ενώ τόνισε ότι είναι πιθανό να υπάρξει προσφυγή στο Δικαστικό Συμβούλιο για την προφυλάκιση του νεαρού».

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο 22χρονος από το Μυλοπόταμο φέρεται να μαχαίρωσε δύο φορές τον άτυχο εργαζόμενο, στοιχείο που επιβάρυνε τη θέση του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή των ανακριτικών αρχών.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Όλα φαίνεται να έγιναν για ασήμαντη αφορμή. Τα αίτια ωστόσο διερευνώνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων που έχει στη διάθεση της οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν καρέ - καρέ το σκηνικό στην Ακτή Κουντουριώτη, από τα πρώτα λεπτά της συμπλοκής μέχρι την άφιξη των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Η συμπλοκή έγινε περίπου ένα τέταρτο μετά τη μία. Θαμώνες νυχτερινών καταστημάτων του Ενετικού λιμανιού βγήκαν ανάστατοι έξω, όταν αντιλήφθηκαν ότι σε μπαρ της Ακτής Κουντουριώτη εκτυλίσσονταν άγριος καυγάς.

Δύο νεαροί βγήκαν από το μπαρ και κατευθύνθηκαν προς την ανατολική πλευρά του λιμανιού. Ο ένας ήταν εμφανώς εξαγριωμένος. Η κοπέλα που τον συνόδευε προσπάθησε μάταια να τον σταματήσει. Εκείνος όμως επέστρεψε , έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα τον 29χρονο.

Σε ελάχιστα λεπτά συνελήφθη

Φεύγοντας από το μπαρ όπου άφησε αιμόφυρτο τον νεαρό εργαζόμενο, άρχισε να εκσφενδονίζει μπουκάλια και ποτήρια προς το κατάστημα για να αποχωρήσει περπατώντας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του. Σε ελάχιστα λεπτά συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας Δίας.

Καταστηματάρχης του λιμανιού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν δήλωσε στη Ν.Κ. ότι «κάποια άτομα από άλλη περιοχή της Κρήτης βρέθηκαν στο μπαρ ,όπου δημιουργήθηκε ένα θέμα. Έβγαλαν μαχαίρι και χτύπησαν ένα παιδί δικό μας. Η αστυνομία και το ΕΚΑΒ ήταν σε πέντε λεπτά εδώ. Πήραν το παιδί, το πήγαν νοσοκομείο και πιάσανε τους δράστες. Αυτά συμβαίνουν σπάνια».

Για την αιματηρή συμπλοκή συνελήφθησαν ένας 20χρονος και ένας 22χρονος από ορεινή περιοχή του Ρεθύμνου. Από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Χανίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χανίων από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News