Το «ντου» της ΕΛ.ΑΣ. στη Σούγια προκάλεσε την οργή των κατασκηνωτών

Χανιά
Το «ντου» της ΕΛ.ΑΣ. στη Σούγια προκάλεσε την οργή των κατασκηνωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Το "ντου" της ΕΛΑΣ και τα πρόστιμα προκάλεσαν τη διαμαρτυρία των κατασκηνωτών.

Η πρώτη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο “κυνήγι” του ελεύθερου κάμπινγκ από τις διωκτικές Αρχές είναι γεγονός. Η εν λόγω διαδήλωση έλαβε χώρα πριν λίγα 24ωρα στη Σούγια, στις νότιες ακτές του νομού Χανίων, η οποία προσελκύει κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες λάτρεις της ελεύθερης κατασκήνωσης απ’ όλη την Ελλάδα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την “έφοδο” που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης η Αστυνομία στη Σούγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε επιχείρηση για την καταπολέμηση της παράνομης κατασκήνωσης, αλλά και της κατοχής ναρκωτικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που είχαν στην κατοχή τους ποσότητες κάνναβης. Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να “έκοψε” ουκ ολίγα “τσουχτερά” πρόστιμα σε κατασκηνωτές που είχαν “στήσει” τις σκηνές τους παράνομα. Η “έφοδος” των Αρχών στη Σούγια είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση των κατασκηνωτών, οι οποίοι, μαζί με εργαζόμενους της περιοχής αλλά και αλληλέγγυους, πραγματοποίησαν στον οικισμό ειρηνική πορεία υπέρ της ελεύθερης κατασκήνωσης, με κεντρικό σύνθημα “Να μένουμε κάτω από τα αστέρια είναι δικαίωμά μας”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News