Χανιά

Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στο Κακόπετρο, Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Κατάφεραν να σώσουν ανθρώπους και σπίτια οι πυροσβέστες.

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Κακόπετρο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αυξάνονται και οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο επιχειρούν 18 οχήματα με 60 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα με 11 άντρες, ένα υδροφόρο όχημα του στρατού και άλλο ένα των ΟΤΑ.

Παράλληλα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο ελικόπτερα τα οποία κάνουν ρίψεις από αέρος.

Ωστόσο, οι άνεμοι και οι θερμοκρασίες δεν είναι σύμμαχοι των πυροσβεστικών δυνάμεων αφού κάνουν το έργο τους όλο και πιο δύσκολο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φορά της πυρκαγιάς αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση και οι πυροσβέστες δίνουν πραγματικά τιτάνια μάχη για να δαμάσουν τις φλόγες.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και για τη φωτιά στις Βρύσες Αποκορώνα καθώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις προκαλούν ανησυχία και κρατούν σε εγρήγορση τις δυνάμεις.

«Καταφέραμε να σώσουμε ανθρώπους και σπίτια»

Στις Βρύσες συνεχίζουν σήμερα να παραμένουν δυνάμεις καθώς συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Κρήτη κ.Μαραγκάκη που μίλησε στο ράδιο 9,84 η νύχτα ήταν δύσκολη καθώς υπήρχαν υψηλές θερμοκρασίες και έπνεαν δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής.

Mάλιστα ένα άτομο μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προλήματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ωστόσο βρίσκεται εκτός κινδύνου.

«Καταφέραμε να σώσουμε ανθρώπους και σπίτια» ανέφερε χαρακτηριστικά για τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν χθες στις Βρύσες Χανίων, ο  Γιάννης Μαραγκάκης. Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες άλλωστε από όλο το νησί, ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν ζωές και περιουσίες στην περιοχή, ενώ δύο ακόμα μέτωπα σε Κακόπετρο, Πλατανιά κι Αγία Πελαγία έθεσαν σε κατάσταση επιφυλακής όλη τη δύναμη της Υπηρεσίας.

Σχόλια