default-image

Αυτοκτονία 18χρονου: Ετοιμαζόταν σήμερα για το τελευταίο μάθημα ενδοσχολικών εξετάσεων

Κρήτη
Αυτοκτονία 18χρονου: Ετοιμαζόταν σήμερα για το τελευταίο μάθημα ενδοσχολικών εξετάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Χανίων από την αυτοκτονία 18χρονου μαθητή λυκείου.

Σοκ στην κοινωνία της Κρήτης προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας ενός 18χρονου μαθητή λυκείου στα Χανιά.

Ο αυτόχειρας έδωσε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα μέσα στο σπίτι του, ενώ σήμερα επρόκειτο να δώσει το τελευταίο μάθημα των απολυτηρίων εξετάσεων της τρίτης λυκείου.

Ανείπωτος είναι ο πόνος για την οικογένεια του, ενώ συγκλονισμένοι είναι οι φίλοι και συμμαθητές του 18χρονου.

Στο σπίτι της οικογένειας του αυτόχειρα έσπευσε δύναμη της αστυνομίας ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων. Άγνωστοι είναι οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του, κόβοντας το νήμα της ζωής του.

Για φαινόμενο που μαστίζει τα Χανιά και αποδίδεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, κάνει λόγο η παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βασιλική Στυλιανίδου.

«Το παιδί που το κάνει αυτό, που αυτοκτονεί, αισθάνεται τεράστιο χρέος .Ότι τη ζωή του δεν μπορεί να την υποστηρίξει. Το χρέος του επιχειρηματία που φαλιρίζει και φουντάρει».

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις εφήβων που έχουν επιχειρήσει να δώσουν τέλος στη ζωή τους και τις οποίες διαχειρίζεται το τμήμα παιδιών και εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Κάθε μια ωστόσο αντιμετωπίζεται σαν διαφορετική περίπτωση κατά την οποία εξετάζεται η ψυχοσύνθεση του ατόμου, οι οικογενειακές συνθήκες και πολλοί ακόμη παράγοντες

Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, πίσω από απόπειρες αυτοκτονίας βρίσκονται προβλήματα ψυχικής υγείας ή ψυχολογικές διαταραχές.

«Κάτι υπάρχει. Κάποια διαταραχή υπάρχει. Όμως είναι τόσο συχνή και τόσο συνηθισμένη που πλέον εμείς την αντιμετωπίζουμε σε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών».

Η αυτοκτονία του 18χρονου μαθητή της τρίτης λυκείου έχει συγκλονίσει τη σχολική κοινότητα αλλά και ολόκληρη την κοινωνία των Χανίων.

Με έκπληξη πληροφορήθηκε το τραγικό περιστατικό και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκης, αναφέροντας στο neakriti.gr. «Σίγουρα πρόκειται για ένα δυσάρεστο περιστατικό που έχει συγκλονίσει την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου, το συμβάν να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν ανώδυνα στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική κοινότητα που ήταν ο μαθητής. Ενώ ειδικοί θα σταλούν και στο πλευρό της οικόγενειας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News