Επίθεση κατά του Περιφερειάρχη από τον Ευτύχη Δασκαλάκη

Χανιά
Επίθεση κατά του Περιφερειάρχη από τον Ευτύχη Δασκαλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για στασιμότητα και πολιτικές αποφάσεις που βλάπτουν το κοινό συμφέρον κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή ο πρώην δήμαρχος Καντάνου και επίτιμος πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ευτύχης Δασκαλάκης.

Τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι εκείνη που αποφάσισε αλλαγή της χωροθέτησης του βιολογικού καθαρισμού της Παλαιόχωρας την ώρα που το έργο είχε ξεκολλήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Μπήκαμε σε μια νέα εποχή όπου οφείλει η Περιφέρεια ολοκληρωμένα ,ενωμένοι οι Κρήτες όλοι μαζί φορείς, πολιτεία να αναδείξουμε και να λύσουμε σοβαρά προβλήματα όπως το βιολογικό της Παλιόχωρας ο οποίος απεντάχθηκε και άλλαξε ρότα με απόφαση της περιφέρειας. Ένα έργο που καθυστέρησε, καθυστερεί και θα καθυστερήσει για αρκετό καιρό», ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης.

Στη συνέχεια, επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και για το γεγονός ότι δύο σημαντικά έργα ανάδειξης της ιστορικής μνήμης, η έκθεση ολοκαυτώματος της Καντάνου και το μουσείο λαογραφίας Ανατολικού Σελίνου, απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ:

«Και απενταχθήκανε πάλι με απόφαση του κ. Περιφερειάρχη. Επειδή θα είναι προσκυνητής πιστεύω στην Κάντανο αυτές τις μέρες, καλά θα είναι να αποκατασταθεί η αδικία και η απόφαση που πήρε τότε».

Παράλληλα ο κ. Δασκαλάκης μίλησε για συσσωρευμένα προβλήματα στο δήμο Καντάνου Σελίνου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις ανάδειξης της ιστορικής μνήμης στη μαρτυρική Κάντανο:

«Δεν μπορεί να περιορίζεται η Περιφέρεια μόνο στις χορηγίες πολιτιστικών συλλόγων των 2.000 – 3.000».

Ο πρώην δήμαρχος Καντάνου κάλεσε τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια να αποτρέψει μια ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση για την συνεχιζόμενη λειτουργία χωματερής σε ημιορεινή περιοχή του δήμου Καντάνου Σελίνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News