«Έπιασαν» στη… θάλασσα το φερόμενο ως διακινητή των μεταναστών

Χανιά
«Έπιασαν» στη… θάλασσα το φερόμενο ως διακινητή των μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γραμβούσας κατάφεραν να εντοπίσουν οι άνδρες του Λιμενικού το φερόμενο ως ο βασικό διακινητή των 69 μεταναστών που βρίσκονται από χτες στο Καστέλλι Κισσάμου

Στη… θάλασσα εντοπίστηκε ο φερόμενος ως ο βασικός διακινητής των 69 μεταναστών που από χθες το απόγευμα βρίσκονται ασφαλείς στην Κρήτη, μετά την «οδύσσεια» που είχαν με ιστιοφόρο.

Πρόκειται για έναν άνδρα 23 ετών από το Καζακστάν, ο οποίος αναζητείτο από τις λιμενικές Αρχές των Χανίων στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γραμβούσας. Ωστόσο, χτες το απόγευμα και σύμφωνα με το Λιμενάρχη Χανίων, κ. Σπύρο Πασσάκο, οι άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να προσχωρήσουν στη σύλληψή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Πασσάκος, έπειτα από επικοινωνία που είχε μαζί του το neakriti.gr, o 23χρονος ως ο βασικός δράστης της υπόθεσης παράνομης διακίνησης και μεταφοράς των μεταναστών, έχει εντοπιστεί και συλληφθεί και βρίσκεται στο Λιμενικό Τμήμα Χανίων, όπου και πραγματοποιείται η προανάκριση.

Παράλληλα, στο ιστιοφόρο επέβαινε ένας ακόμη άνδρας o οποίος φέρεται να συμμετείχε και εκείνος στην παράνομη διακίνηση των μεταναστών και ο οποίος, επίσης, συνελήφθη από τους άνδρες του Λιμεναρχείου Χανίων.

Αναφορικά με το ιστιοφόρο, όπως σημείωσε ο κ. Πασσάκος, έχει ρυμουλκηθεί και βρίσκεται στο Καστέλι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News