Χανιά

Καταγγελίες για διαπλοκή στο Δήμο μετά την παραίτηση των αντιδημάρχων

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά καταγγέλλει με φόντο τις καντίνες.

Δύο παραιτήσεις αντιδημάρχων και μια σκληρή ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις καντίνες σε Χρυσή Ακτή και Αγίους Αποστόλους, δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στο δήμο Χανίων.

Μία ημέρα μετά την αποδοχή των παραιτήσεων των αντιδημάρχων κ. Μιχάλη Βλαχάκη και κ. Βαρβάρας Περράκη, από τον δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο θέμα τη μίσθωσης των καντινών κατηγορώντας την για ενδοπαραταξιακή διαπλοκή και για ανοχή του καθεστώτος της παρανομίας.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπανδρέου τόνισε πως «όταν δημοτικός σύμβουλος έφερε το θέμα της καταπάτησης των καντινών στο δημοτικό συμβούλιο, μεγάλο μέρος της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης αρνήθηκε να το συζητήσει, με πρόφαση τη μη γνώση του προβλήματος. Είναι αστεία για να κοροϊδευόμαστε. Θα το έλεγα και ας μου επιτραπεί η έκφραση, ενδοπαραταξιακή διαπλοκή».

Στην ανακοίνωση της με τίτλο «Σήψη και διαπλοκή», η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το θέμα είναι γνωστό: διά της επιβολής διαχειριστές των παραλιών δεν αφήνουν τους πολίτες να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για τις καντίνες. Από τις έξι που δόθηκαν στην προκήρυξη του Δήμου οι τέσσερις είχαν μόνο έναν πλειοδότη. Δε φάνηκε να ενδιαφέρεται άλλος, υπό το κράτος του φόβου.

Όσο για τις υπόλοιπες δύο για τις οποίες κοντραρίστηκαν, «οι επιχειρηματίες» πήραν τη δουλειά και πήγαν αμέσως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να κάνουν ένσταση κατά της απόφασης που τους καθιστούσε πλειοδότες»!

Σε δήλωση του ο γραμματέας της οργάνωσης κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «είναι ντροπή για μια πόλη σαν τα Χανιά να προσπαθεί ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή να διαχειριστεί την ιστορία με τις χρυσοφόρες καντίνες και να γίνονται διάφορα τερτίπια για να μην πληρώνεται το ενοίκιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι, όχι όλοι, αλλά κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα».

Η απάντηση της ΝΟΔΕ «Δημοτικές καντίνες: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών του ΣΥΡΙΖΑ»

«Όσο κι αν προσπαθεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη των Χανίων, δεν θα τα καταφέρει.

Το θέμα που προέκυψε με τις καντίνες του δήμου Χανίων είναι αποκλειστικά και μόνο εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και αφορμή για σκληρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών των στελεχών του.

Όπως αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας έτσι αδιαφορούν και για τα προβλήματα των δημοτών των Χανίων, καθώς τους ενδιαφέρει μόνο η πολιτική τους καριέρα.

Με τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τέσσερα χρόνια δημαρχίας Βάμβουκα, οι κατηγορίες απευθύνονται πλέον σε αυτούς που φιγουράρουν στα υπουργεία και στους δημαρχιακούς θώκους, γι’ αυτό άλλωστε κρύβονται μπροστά στα καυτά προβλήματα του τόπου.

Τη λάσπη τους, την επιστρέφουμε στο βούρκο τους.

Γιατί δεν έγινε ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τις δημοτικές καντίνες;

Γιατί ακόμα δεν έχετε πάει στην εισαγγελία να καταθέσετε τα περί διαπλοκής;

Γιατί βάλλετε κατά της δικαιοσύνης; Έτσι πιστεύετε ότι βοηθάτε το έργο της;

Διαφάνεια παντού.

Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα».

Το θέμα των καντινών ήταν η αφορμή για να υποβάλει την παραίτηση του ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βλαχάκης και λίγες ημέρες μετά η αντιδήμαρχος κ. Βαρβάρα Περράκη και οι δυο στενοί συνεργάτες του κ. Τάσου Βάμβουκα.

Σε γραπτή δήλωση του με την οποία έκανε γνωστό ότι αποδέχεται τις παρατήσεις, ο δήμαρχος Χανίων υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Σε ό,τι αφορά το θέμα των δύο αναψυκτηρίων στους Αγίους Αποστόλους, το οποίο επικαλείται ο τέως Αντιδήμαρχος ως τον λόγο της παραίτησής του, αφήνοντας αναιτιολόγητες αιχμές για το Δ.Σ. και τη Δικαιοσύνη, έχοντας πλέον ο ίδιος μετά την παραίτησή του την αρμοδιότητα επί των οικονομικών υπηρεσιών, ζήτησα από την αρμόδια Υπηρεσία, να με ενημερώσει με έγγραφη αναφορά για τις ενέργειες στις οποίες προέβη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διενέργεια της πλειοδοσίας, ώστε να διαπιστώσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η εκκένωση των δύο αναψυκτηρίων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Στη συνέχεια ο Δήμος Χανίων θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δήμου και τα αναψυκτήρια να αποδοθούν νομίμως σε μισθωτές».

Για την δε παραίτηση της κ. Περράκη ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω την κα. Περράκη για τη μέχρι σήμερα σημαντική προσφορά της στον τομέα του Πολιτισμού και της Παιδείας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη μας ως καταξιωμένη εκπαιδευτικός και πνευματική προσωπικότητα».

Σχόλια