Κρήτη

Ο δάκος στο… στόχαστρο

Ενόψει μιας φαινομενικά «καλής χρονιάς» για την παραγωγή ελαιολάδου, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου διοργάνωσε συνάντηση ενημέρωσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την καταπολέμηση του δάκου.

Στη συνάντηση αυτή, εκτός από το δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη, συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Χ. Κουτσογιάννης, ο πολιτικός προϊστάμενος της δ/νσης ανάπτυξης του δήμου και δημοτικός σύμβουλος Θ. Κύρκος, ο συμπαραστάτης του δημότη Γ. Δρακουλάκης, εκπρόσωποι της δ/νσης αγροτικής ανάπτυξης της περιφέρειας Κρήτης, οι πρόεδροι των οικισμών, οι ανάδοχοι της δακοκτονίας για το Μαλεβίζι, καθώς και οι  γεωπόνοι του δήμου.

  Συζητήθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις καταπολέμησης της φετινής χρονιά, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των παραγωγών και αντηλλάγησαν απόψεις σχετικές με τους τρόπους διαφύλαξης της υψηλής ποιότητας του Μαλεβιζιώτικου ελαιολάδου.

Βούληση της δημοτικής αρχής, όπως τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, είναι να στηριχθούν  με κάθε τρόπο οι δράσεις προστασίας του 1 και πλέον εκατομμυρίου ελαιόδεντρων που βρίσκονται στο δήμο.

 Για το σκοπό αυτό, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου προτίθεται να διαθέσει και τους 4 γεωπόνους που απασχολεί έτσι ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια, ως τομεάρχες.

 «Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, παράγει τα πάντα και το ελαιόλαδο αποτελεί μια βασική πηγή εσόδων για τους δημότες μας. Έχουμε υποχρέωση ως δημοτική αρχή να προστατέψουμε τη σοδειά και με αυτό ως γνώμονα - παρά τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες - πράττουμε και ενεργούμε ανάλογα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μαμουλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια