Καλοί Λιμένες: Διακοπή στη δίκη για τη μεταφορά δεκάδων προσφύγων στην Ιταλία

Κρήτη
Καλοί Λιμένες: Διακοπή στη δίκη για τη μεταφορά δεκάδων προσφύγων στην Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κύκλωμα που φέρεται να μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Αίγυπτο στην Κρήτη, αλλά και από την Κρήτη στην Ιταλία και το οποίο είχε εξαρθρωθεί πριν από περίπου 5 χρόνια από τις Αρχές

Σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα ξεκινήσει τελικά η δίκη (σε δεύτερο βαθμό) για το κύκλωμα που φέρεται να μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Αίγυπτο στην Κρήτη, αλλά και από την Κρήτη στην Ιταλία και το οποίο είχε εξαρθρωθεί πριν από περίπου 5 χρόνια από τις Αρχές.

Οι τοπικές Αρχές είχαν φτάσει στην εξάρθρωση του κυκλώματος, όταν τον Μάιο του 2018, εξέπεμψε σήμα SOS στ' ανοικτά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν δεκάδες πρόσφυγες (Κούρδοι, Ιρανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και υπήκοοι Μπαγκλαντές).

Στο κατηγορητήριο της υπόθεσης η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη 7/6 σε δεύτερο βαθμό περιλαμβάνεται άλλη μια περίπτωση μεταφοράς μεταναστών, τον Απρίλιο του 2017, όταν 30 Αιγύπτιοι είχαν μεταφερθεί από τις ακτές της πατρίδας τους σε ακτή των Σφακίων.

Η δίκη διακόπηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τις 21 Ιουνίου.

Τον Οκτώβριο του 2019, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επεφύλασσε ποινές «μαμούθ» σε 4 από τους 10 κατηγορούμενους που δικάζονταν.

Το δικαστήριο επέβαλε σε έναν 42χρονο άνδρα από τη Συρία ποινή κάθειρξης 169 ετών, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 2.600.000 ευρώ!

Εξάλλου, σε τρεις συγκατηγορούμενούς του από την Αίγυπτο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 104 ετών!

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως και για τους τέσσερις εν λόγω καταδικασθέντες εκτιτέα ποινή κάθειρξης είναι τα 20 έτη.

Επίσης, η Έδρα επέβαλε ποινές κάθειρξης 12 ετών σε έναν 33χρονο άνδρα από το Πακιστάν, σε έναν 40χρονο Ιρακινό κι έναν 33χρονο Ηρακλειώτη, καθώς και ποινές κάθειρξης 6 ετών σε δύο νεαρούς από την ευρύτερη περιοχή των Σφακίων.

Στον αντίποδα, ένας 50χρονος από την ίδια περιοχή, είχε αθωωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News