Έγκλημα στην Αρχοντική: Σαρώνουν το «ένοχο» παρελθόν του θύματος - Τι λένε οι συγγενείς του

Κρήτη
Έγκλημα στην Αρχοντική: Σαρώνουν το «ένοχο» παρελθόν του θύματος - Τι λένε οι συγγενείς του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 46χρονου πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη στην εξιχνίασή της εξαιτίας της βίαιης προσωπικότητας του θύματος

Με καταθέσεις από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει συλλήψεις, συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 46χρονου από την Αρχοντική, που βρέθηκε νεκρός -μετά από δύο ημέρες αναζήτησης- μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες αποδυναμώνεται, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται, το σενάριο ότι η στυγερή δολοφονία σχετίζεται με την κρητική βεντέτα που εμπλέκεται η οικογένεια του θύματος, ενώ αντιθέτως ενισχύεται το ενδεχόμενο ο δολοφόνος του 46χρονου να είναι άτομο από το δικό αξιόποινο παρελθόν.  

Η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 46χρονου πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη στην εξιχνίασή της εξαιτίας της βίαιης προσωπικότητας του θύματος. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο 46χρονος βρέθηκε νεκρός από τη σύζυγό του την περασμένη Παρασκευή μέσα στο αυτοκίνητό του σε ερημικό σημείο που οδηγούσε στο ποιμνιοστάσιό του στην Αρχοντική, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου προσπαθούν να ξεπεράσουν τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και με ιδιαίτερη προσοχή να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολύπλοκης αυτής υπόθεσης, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στον άνθρωπο που τράβηξε τη σκανδάλη της καραμπίνας εκτελώντας εν ψυχρώ τον 46χρονο που τα ίχνη του είχαν χαθεί από την περασμένη Τετάρτη.

Από το περασμένο Σάββατο έως και σήμερα το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου έχουν περάσει για να καταθέσουν αρχικά στενά συγγενικά πρόσωπα, αλλά και φίλοι του θύματος, με τις πληροφορίες του neakriti.gr να αναφέρουν ότι παραμένουν σοκαρισμένοι από την απώλεια με αυτόν τον τρόπο του δικούς τους ανθρώπου.

«Φοβόμασταν ότι κάποια στιγμή θα συνέβαιναν τα χειρότερα, ίσως κατά τη διάρκεια κάποιας διένεξης που κατά καιρούς είχε με άλλα πρόσωπα, όμως δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έχανε έτσι τη ζωή του», φέρεται να είπαν στενοί συγγενείς του θύματος στις αστυνομικές αρχές.

Ο 46χρονος, που είχε «ένοχο» παρελθόν και μπλεξίματα με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, έπεσε σε ενέδρα θανάτου όταν, ενώ κατευθυνόταν την περασμένη Τετάρτη με το αυτοκίνητο προς το ποιμνιοστάσιό του, δέχτηκε το φονικό πλήγμα από απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων, ενώ τα σκάγια που χρησιμοποιούνται για κυνήγι αγριογούρουνου έπληξαν τον πνεύμονα και το μυοκάρδιο, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Από την προανακριτική έρευνα που για πολύ καιρό ακόμα θα διεξάγεται, ενισχύεται το σενάριο ότι ο εκτελεστής του 46χρονου βρίσκεται στο αξιόποινο παρελθόν του θύματος, ενώ αποδυναμώνεται το σενάριο -χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα αποκλειστεί- ότι ο δράστης σχετίζεται με την πολυετή κρητική βεντέτα που έχει «πρωταγωνιστήσει» η οικογένειά του.  

Μέχρι στιγμής πάντως, οι όποιες προσαγωγές υπόπτων έχουν γίνει δεν έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος δεν βρέθηκε όπλο, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο ο 46χρονος πήγαινε σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον εκτελεστή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News