Εκλογές 2023: Οι έξι «πρωτάρηδες» βουλευτές της Κρήτης μιλούν στo neakriti.gr με το βλέμμα στην κάλπη του Ιουνίου

Κρήτη
Εκλογές 2023: Οι έξι «πρωτάρηδες» βουλευτές της Κρήτης μιλούν στo neakriti.gr με το βλέμμα στην κάλπη του Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή για πρώτη φορά Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Σέβη Αμανατίδου-Βολουδάκη, Ελένη Βατσινά, Κατερίνα Σπυριδάκη, Μανόλης Χνάρης και Αλέκος Μαρινάκης - Οι έξι νεοεκλεγέντες βουλευτές της Κρήτης μιλούν στo neakriti.gr με το βλέμμα στις εκλογές του Ιουνίου

Πολλοί ήταν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές της Κρήτης. Νέοι, μορφωμένοι άνθρωποι, αλλά και άνθρωποι της κοινωνίας, πριν το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν απλοί πολίτες του ελληνικού κράτος και χθες... σηκώθηκαν βουλευτές. Το neakriti.gr επικοινώνησε μαζί τους και πέρα από το γεγονός ότι ευχαρίστησαν το εκλογικό κοινό που τους στήριξε, υποσχέθηκαν πως θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους ώστε να τιμήσουν δεόντως τις ψήφους που έλαβαν.

Ειδικότερα, πολλά και καινούργια πρόσωπα συμμετέχουν στη σύνθεση της νέας ελληνικής Βουλής. Άνθρωποι που μέχρι στιγμής ο κόσμος δε γνώριζε, αλλά αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο νομός Ηρακλείου, που είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά, θα έχει ως καινούργια πρόσωπα στο Κοινοβούλιο τον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη από τη Ν.Δ. και την Ελένη Βατσινά από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στον νομό Ρεθύμνου το νέο πρόσωπο είναι ο Μανόλης Χνάρης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Νέο πρόσωπο από τον νομό Λασιθίου είναι και η Κατερίνα Σπυριδάκη, η οποία προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ δύο νέα πρόσωπα έχει και ο νομός Χανίων και πιο συγκεκριμένα: η Σέβη Αμανατίδου-Βολουδάκη, νεοεκλεγείσα με τη Ν.Δ., και ο Αλέκος Μαρινάκης, ο οποίος εξελέγη με το ΚΚΕ.

Οι νεοεισερχόμενοι στη Βουλή ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη στήριξη που παρείχε στην υποψηφιότητά τους, ενώ αναφέρθηκαν στους στόχους τους... εντός πλέον Κοινοβουλίου.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου - «Ξεκινάμε όλοι μας τη νέα μάχη»

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, δήλωσε με αφορμή την εκλογή του: «Ο ελληνικός λαός στην κάλπη της απλής αναλογικής ψήφισε. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Έδωσε καθαρή εντολή, ισχυρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή το έργο τους. Οι πολίτες αποφάσισαν ότι θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα. Όλη η Κρήτη, για πρώτη φορά, από το ένα άκρο στο άλλο είναι “μπλε”. Σήμερα, ξεκινάμε όλοι μας τη νέα μάχη. Για τη νέα εκλογική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Για μία νέα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Για να προχωρήσουμε τολμηρά μπροστά. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την επιλογή τους. Για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Εύχομαι να μπορέσω να τους ανταποδώσω την τιμή που μου έκαναν. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους. Όπως θα είμαι πάντα δίπλα σε κάθε συμπολίτη μου. Σε κάθε Ηρακλειώτισσα, σε κάθε Ηρακλειώτη».

Η Ελένη Βατσινά, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου - «Το “ευχαριστώ” είναι λίγο»

Η Ελένη Βατσινά, από την πλευρά της, υποστήριξε πως θα εφαρμόσει όλα όσα συζήτησε με τον κόσμο του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Το Ηράκλειο απέδειξε έμπρακτα ότι δεν ξεχνά την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη. Ο κόσμος του Κινήματος, της αλλαγής και της ανατροπής επέστρεψε στο “σπίτι” του! Το “ευχαριστώ” είναι λίγο, προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που μου άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους, που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με το ύψιστο αγαθό που έχει κάθε πολίτης: την ψήφο του! Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ με εμπιστεύεται να είμαι η μία εκ των δύο εκπροσώπων του στον νομό Ηρακλείου και η μία εκ των τεσσάρων στην Κρήτη, μεταξύ των πολύ άξιων συνυποψηφίων μου, οι οποίοι συνέδραμαν καταλυτικά - καθένας από την πλευρά του - στο να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά του, στέλνοντας το μήνυμα της επανόδου του Κινήματος σε όλη την Κρήτη. Πρωταρχικό μου μέλημα από σήμερα κιόλας είναι να ασχοληθώ με όλα όσα συζητήσαμε με τους πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη. Έχουμε όμως μπροστά μας ένα μήνα, ως τον β' γύρο, για να αγωνιστούμε με ευθύτητα, ειλικρίνεια και καθαρό προοδευτικό λόγο, όπως και ως σήμερα, για να έχουμε μία πολύ μεγάλη νίκη», σημείωσε.

Ο Μανόλης Χνάρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου. - «Τελικός νικητής το Ρέθυμνο»

Για έναν έντιμο και όμορφο αγώνα μίλησε ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. από το Ρέθυμνο, Μανόλης Χνάρης, ο οποίος υποστήριξε: «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την ευόδωση της προσπάθειας που κάναμε μαζί με τους συνυποψηφίους μου. Δώσαμε έναν έντιμο, όμορφο και ειλικρινή αγώνα, που έφερε την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στο Ρέθυμνο. Τελικός νικητής είναι μόνο το Ρέθυμνο».

Η Κατερίνα Σπυριδάκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λασιθίου. - Πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Λασίθι!

Η 37χρονη νέα επιστήμονας Κατερίνα Σπυριδάκη, από τα Γδόχια Ιεράπετρας, που συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές, κατάφερε να αναδειχτεί πρώτη στη “μάχη” του σταυρού από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και θα εκπροσωπήσει τον νομό Λασιθίου στη νέα Βουλή. Θα καταγραφεί μάλιστα στην πολιτική ιστορία του τόπου, ως η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής από τον ανατολικότερο νομό της Κρήτης, ξαναδίνοντας 11 χρόνια μετά στο κόμμα της τη μία έδρα μετά από το 2012. Τη συναντήσαμε στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι από το παλιό Δημαρχείο της Ιεράπετρας, να υποδέχεται με δάκρυα χαράς τους νέους, να πνίγεται στις αγκαλιές των συνομηλίκων φίλων και υποστηριχτών της και να δέχεται τα συγχαρητήρια του κόσμου για την εκλογή της. «Το συναίσθημα που νιώθω σήμερα είναι τόσο έντονο, τόσο μοναδικό, τόσο μαγικό και πρωτόγνωρο. Μπλέκεται μέσα μου η χαρά και η συναίσθηση της ευθύνης που όλο αυτό κουβαλάει, και είναι ένα τόσο ιδιαίτερο και περίεργο συναίσθημα, που δεν ξέρω πώς όλο αυτό θα μπορούσε να αποτυπωθεί με λέξεις. Θέλω να πω ένα τόσο μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με πίστεψε, στον κόσμο που με στήριξε, στον κόσμο που ανιδιοτελώς μου άνοιξε την καρδιά του και έπειτα μου έδωσε την ψήφο του, πράγμα το οποίο με κάνει να νιώθω ότι ακόμα και αυτή η λέξη, “ευχαριστώ”, είναι λίγη για να εκφράσω αυτά που νιώθω», ήταν η πρώτη δήλωση της Κατερίνας Σπυριδάκη.

Το αποτέλεσμα από μόνο του δείχνει ότι στον νομό Λασιθίου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ψήφισαν την ανανέωση και την ελπίδα στο πρόσωπο της Κατερίνας Σπυριδάκη, η οποία μέσα στον ελάχιστο προεκλογικό χρόνο που διέθετε επιστρέφοντας από την Αυστρία, όπου εργαζόταν, ίσα-ίσα που κατάφερε να γυρίσει μια φορά ολόκληρο τον νομό. «Νιώθω ότι ο κόσμος είχε την ανάγκη να πιστέψει σε κάτι το οποίο είναι κοντά του. Να νιώσει την ελπίδα, ότι κάποιος μιλάει καθαρά και με ειλικρίνεια μέσα από την ψυχή του. Αυτό ένιωσα εγώ... Το ψηφοδέλτιο που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. κατέβασε στον ν. Λασιθίου έδειξε τον αξιοπρεπή και τίμιο αγώνα που δόθηκε απ’ όλους μας. Υπήρχαν προσωπικότητες στο ψηφοδέλτιο που ο κάθε πολίτης του νομού Λασιθίου θα μπορούσε να ταυτιστεί μαζί τους. Αυτό ένιωσα εγώ από αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Έγινε μια καλή προσπάθεια ανάταξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Μπήκαν οι βάσεις για να μπορέσει ξανά ο πολίτης, “χτίζοντας” τη σχέση εμπιστοσύνης με το ΠΑΣΟΚ, να νιώσει ξανά ότι υπάρχει το σπίτι του, υπάρχει ο πολιτικός χώρος στον οποίο μπορεί να νιώσει σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά.

Αυτό που παλεύουμε εμείς είναι να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ όλο και πιο καλύτερο. Αυτό δεν αρκεί να το λέμε με λόγια, πρέπει να το δείχνουμε με πράξεις.

Όπως ωθήθηκα από το “κάνε τον θυμό σου απόφαση αλλαγής” και τον δικό μου θυμό τον έκανα υποψηφιότητα, τώρα είναι το δεύτερο επίπεδο που αφορά εμένα, και στο οποίο πρέπει το αίσθημα ευθύνης να γίνει δράση», κατέληξε η Κατερίνα Σπυριδάκη, προσπαθώντας να ξεπεράσει την κούραση από το τρέξιμο της προεκλογικής περιόδου, αλλά και την ένταση από την αγωνία της βραδιάς των αποτελεσμάτων, όπου η έδρα “παιζόταν” μέχρι το πρωί της Δευτέρας, αφού καθυστερούσαν πάρα πολύ να ενσωματώσουν τη σταυροδοσία των τελευταίων εκλογικών τμημάτων.

Σέβη Αμανατίδου-Βολουδάκη, βουλευτής Ν.Δ. Χανίων - «Μανούσο μου μαζί τα καταφέραμε»

Με 13.523 σταυρούς και η Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη έχει εξασφαλίσει μια έδρα στην επόμενη Βουλή. Η ίδια αν και πρωτοεμφανιζόμενη υποψήφια, απέδειξε ότι έπεισε με τον λόγο της ,την παρουσία της και την παρακαταθήκη που της άφησε ο αείμνηστος Μανούσος Βολουδάκης, ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων ενώ επιβεβαιώθηκε ότι είχε μεγάλη απήχηση στον γυναικείο πληθυσμό. Η ίδια μιλώντας στo neakriit.gr ευχαρίστησε τα παιδιά, την οικογένεια της, τους συνεργάτες της, που την στήριξαν και όλους όσοι την εμπιστεύθηκαν ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αείμνηστο σύζυγο της Μανούσο Βολουδάκη. «Αισθάνθηκα ένα κύμα στήριξης και αγάπης τόσο προς το πρόσωπο μου, όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία κι αυτό φάνηκε γιατί έγινε και ο νομός αλλά και όλη η Ελλάδα μπλε. Θέλω να πω κι ένα τελευταίο μεγάλο ευχαριστώ στο Μανούσο μου και να του πω ότι μαζί τα καταφέραμε».

Ο Αλέκος Μαρινάκης, βουλευτής ΚΚΕ Χανίων - «Στους δρόμους μαζί με το λαό»

Με πανηγυρισμούς στα γραφεία του κόμματος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, γιόρτασαν φίλοι και στελέχη του ΚΚΕ το γεγονός ότι τη μια από τις τέσσερις έδρες της εκλογικής περιφέρειας, κατέλαβε ο Αλέκος Μαρινάκης. «Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μέσα στη Βουλή αλλά και στους δρόμους μαζί με το λαό» δήλωσεο βουλευτής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News