Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές της χώρας θα βρέξει

Κρήτη
Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές της χώρας θα βρέξει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προγνώσεις

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό της Πρωτομαγιάς

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Πρωτομαγιά, μια νέα πυκνή δέσμη νεφώσεων θα μας έρθει στα δυτικά και φαινόμενα θα έχουμε στα Επτάνησα και τα δυτικά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τοπικές βροχές ίσως έχουμε και στην ορεινή δυτική Μακεδονία και της κεντρικής Μακεδονίας. Μετά το μεσημέρι ο καιρός βελτιώνεται.

Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Κρήτη

Αύριο Κυριακή, 30 Απριλίου στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα έιναι βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 και τοπικά στη Μακεδονία έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους, που τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους έως και αργά το απόγευμα. Τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κατά διαστήματα έως και τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κατά διαστήματα έως και τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, από τις απογευματινές ώρες παροδικά αυξημένες κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα (Πρωτομαγιά), 1/5

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, βαθμιαία στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει κατά τόπους στα δυτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 2 Μαΐου

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 3 Μαΐου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά και νότια θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 4 Μαΐου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Παρασκευή, 5 Μαΐου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News