Κρήτη: Ανήσυχη η κοινωνία για τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων - Επιτήδειοι «ξαφρίζουν» σπίτια και αρπάζουν μηχανές (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Ανήσυχη η κοινωνία για τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων - Επιτήδειοι «ξαφρίζουν» σπίτια και αρπάζουν μηχανές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις τελευταίες ώρες στα «δίκτυα» των αστυνομικών αρχών έπεσαν δύο νεαροί αλλοδαποί άνδρες οι οποίοι αρέσκονταν να κλέβουν μηχανές αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τους ιδιοκτήτες τους

 «Φόβος και τρόμος» για τους πολίτες έχουν γίνει τελευταία οι κλέφτες και οι διαρρήκτες οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία για να «χτυπήσουν» τα ανυποψίαστα θύματα τους. 

Τις τελευταίες ώρες στα «δίκτυα» των αστυνομικών αρχών έπεσαν δύο νεαροί αλλοδαποί άνδρες οι οποίοι αρέσκονταν να κλέβουν μηχανές αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως προέκυψε, οι δύο αλλοδαποί μέσα σε τέσσερις ημέρες είχαν καταφέρει να κλέψουν τρεις δίκυκλες μοτοσυκλέτες από την πόλη των Χανίων, ενώ συνελήφθησαν την ώρα που έκαναν τηξν βόλτα τους με μια κλεμμένη μηχανή.

 «Φόβος και τρόμος» οι κλέφτες

Πολλές φορές εκμεταλλεύονται τις αποδράσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες τους και έτσι ανενόχλητοι εισβάλλουν σε σπίτια και κυριολεκτικά τα «ξαφρίζουν», ενώ σε άλλες περιπτώσεις απλά εκμεταλλεύονται την ολιγόωρη απουσία τους με αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» ακόμα και οχήματα. 

Ο λόγος για τους διαρρήκτες και τους κλέφτες, που ειδικά αυτή την περίοδο παραμονεύουν και δεν χάνουν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» ανυποψίαστους πολίτες που δυστυχώς βρίσκονται στο στόχαστρο τους και οι οποίοι στο τέλος καταλήγουν να κάνουν «παρέλαση» στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, καταγγέλλοντας κλοπές σε βάρος τους.

Θύματα κλοπών έπεσαν πρόσφατα και τρεις Χανιώτες, οι οποίοι από την μια στιγμή στην άλλη έχασαν τις μηχανές τους, όταν δύο 20χρονοι αλλοδαποί, όπως αποδείχτηκε από την αστυνομική έρευνα, τις είχαν βάλει στο μάτι και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί απλά τις «εξαφάνισαν». 

Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων μέσα από την εμπεριστατωμένη έρευνα τους κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις τρεις αυτές υποθέσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσυκλετών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Δράστες ήταν δύο νεαροί αλλοδαποί, οι οποίοι από την περασμένη Κυριακή έως και την Μεγάλη Τετάρτη κατάφεραν και άρπαξαν τρεις συνολικά μοτοσυκλέτες. 

Οι νεαροί κλέφτες μάλιστα έπεσαν στα «δίκτυα» των ειδικών φρουρών τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης όταν εντοπίστηκαν να κάνουν την βόλτα τους μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα, που όπως προέκυψε την είχαν κλέψει από τον ιδιοκτήτη της λίγες ημέρες νωρίτερα.

Οι μηχανές πάντως αποδόθηκαν ήδη στους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι δύο αλλοδαποί κλέφτες οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News