Συμπόσιο Πολιτισμού: «Ο πολιτισμός υπό διωγμό, επίθεση στην κοινωνία και τη δημοκρατία»

Κρήτη
Συμπόσιο Πολιτισμού: «Ο πολιτισμός υπό διωγμό, επίθεση στην κοινωνία και τη δημοκρατία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση με θέμα: «Ο πολιτισμός υπό διωγμό, επίθεση στην κοινωνία και στην Δημοκρατία» θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα της Τετάρτης

Ο πολιτιστικός φορέας «Συμπόσιο Πολιτισμού» απευθύνει πρόσκληση στο κοινό για εκδήλωση με τίτλο: «Ο Πολιτισμός υπό διωγμό, επίθεση στην κοινωνία και στην Δημοκρατία», την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα του ΤΕΕ/ ΤΑΚ, Γρεβενών και Πρεβελάκη.

Ομιλητές θα είναι ο διάσημος μουσικός, Ντέιλι Ρος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα και ο ηθοποιός, Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο λόγος που ο πολιτιστικός φορέας διεξάγει την εκδήλωση είναι ότι: «Ο Πολιτισμός αποτελεί καθολική πηγή ευτυχίας κάθε κοινωνίας και κάθε λαού. Είναι η μεγάλη ελπίδα για ένα νέο Ανθρωπισμό σε μια απελευθερωτική προοπτική των πολιτών για ένα φωτεινό αύριο που θα ξεπερνά τις αγκυλώσεις του παρόντος. Παραδόξως όμως τα τελευταία χρόνια αντί ο Πολιτισμός να ενισχύεται, διώκεται συστηματικά ως εχθρική κατηγορία από την πολιτική εξουσία και την σημερινή κυβέρνηση, η οποία στοχεύει μόνο στην μεγέθυνση των κερδών χωρίς όρια και στην κατάρρευση των οραμάτων ζωής, ώστε η εξαθλίωση και η βαρβαρότητα να γίνουν η καθημερινότητά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News