Χαράλαμπος Φασουλάς για πιθανότητα μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα: «Καμία σχέση τα ρήγματα της Κρήτης με αυτά της Τουρκίας»

Κρήτη
Χαράλαμπος Φασουλάς για πιθανότητα μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα: «Καμία σχέση τα ρήγματα της Κρήτης με αυτά της Τουρκίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την πιθανότητα εμφάνισης στη χώρα μας ενός καταστροφικού σεισμού παρόμοιου με αυτόν σε Τουρκία και Συρία κάνει λόγο ο γνωστός γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Δρ Χαράλαμπος Φασουλάς

Έντονη αναστάτωση έχει προκαλέσει ο φονικός σεισμός που έλαβε χώρα σε Τουρκία και Συρία, την 6η Φεβρουαρίου, με αρκετούς σεισμολόγους και μη να αναφέρονται στις πιθανότητες που υπάρχουν να γίνει μια παρόμοιου μεγέθους καταστροφή και στη χώρα μας.

Ο γνωστός γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Δρ Χαράλαμπος Φασουλάς με ανάρτησή του στο Facebook παρουσιάζει ένα χάρτη στον οποίο φαίνονται τα ρήγματα που υπάρχουν στην χώρα μας και βρίσκονται μόνο στη ζώνη υποβύθισης νότια της Κρήτης. Όπως ξεκαθαρίζει στη λεζάντα της δημοσίευσης αυτά τα ρήγματα έχουν δώσει σεισμούς πάνω από 8 Ρίχτερ όμως ήταν μεγαλύτερου βάθους και υποθαλάσσιους, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την καταστροφή που συνέβη στην Τουρκία και τη Συρία.

Συγκεκριμένα στην περιγραφή της ανάρτησης αναφέρει: «Επειδή πολύ συζήτηση γίνεται για τα μεγέθη των σεισμών και την πιθανότητα εμφάνισης τους στη χώρα μας, δείτε αυτό το χάρτη για να αντιληφθούμε το μέγεθος της διάρρηξης, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ των σεισμών της Τουρκίας και κατά συνέπεια των καταστροφών.

Τέτοια ρήγματα υπάρχουν στη χώρα μας μόνο στη ζώνη υποβύθισης νότια της Κρήτης, που ΝΑΙ έχει δώσει σεισμούς και πάνω από 8 R, ευτυχώς μεγαλύτερου βάθους και υποθαλάσσιους. Καμία σχέση λοιπόν με ότι συνέβη στην Τουρκία-Συρία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News