Όταν «χτυπούν» τα 7,5 Ρίχτερ - Συγκλονιστικό βίντεο με την αντίδραση κτιρίου

Κρήτη
Όταν «χτυπούν» τα 7,5 Ρίχτερ - Συγκλονιστικό βίντεο με την αντίδραση κτιρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς αντιδρά ένα κτίριο όταν σημειώνεται ένας σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ - Τη σφοδρότητα του φαινομένου αποτυπώνει βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ώρα Αιχμής»

Σεισμός μεγέθους 7,6 Ρίχτερ σκορπά τον πανικό. Η εικόνα στην διάρκεια της εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV «Ώρα Αιχμής», αποτυπώνει την σφοδρότητα του φαινομένου που σκορπά τον πανικό.

Η εικόνα προσομοίωσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καταγράφει την σφοδρότητα του επιθετικού σεισμού με την δημοσιογράφο Γεωργία Μακάκη να περιγράφει την εμπειρία των 7,6 Ρίχτερ που έπληξαν την Ιαπωνία το 1999.

Παράλληλα ένας ακόμα σεισμός έντασης 6,9 Ρίχτερ σκορπά τον πανικό αφήνοντας πίσω όλεθρο και αυτή η προσομοίωση που έζησε η Γιωργία Μακάκη δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού. Αυτός ο σεισμός ήταν ο ίδιος που χτύπησε την Ταιβάν το 1995.

Μάλιστα όπως τόνισε ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χαράλαμπος Φασουλάς ο σεισμός της Ταϊβάν στην προσομοίωση, ενώ ήταν μικρότερος από αυτός της Ιαπωνίας έγινε πολύ πιο αισθητός επειδή ήταν πολύ κοντά στο επίκεντρο κάτι που φαίνεται και στην εικόνα της προσομοίωσης με πρωταγωνίστρια την δημοσιογράφο της ΚΡΗΤΗ TV Γεωργία Μακάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News