Κακουργήματα για τους πυροβολισμούς στο Γάζι - Οι αστυνομικοί ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη

Κρήτη
Κακουργήματα για τους πυροβολισμούς στο Γάζι - Οι αστυνομικοί ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 35χρονος που άνοιξε πυρ μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο δρόμο - Χειροπέδες και στη σύζυγο, που αργότερα αφέθηκε ελεύθερη

Με κακουργηματικές διώξεις βαρύνεται ο 35χρονος ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, το μεσημέρι της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου, στο κέντρο του Γαζίου, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σε βάρος του 35χρονου άνδρα ασκήθηκαν χθες Τετάρτη, μεταξύ άλλων, ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Χθες, μάλιστα, επρόκειτο να μεταβούν στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο δράστης, εκπρόσωποι των ανακριτικών Αρχών προκειμένου να του απαγγείλουν την κατηγορία.

Επισημαίνεται ότι τόσο ο κατηγορούμενος, όσο κι ο 34χρονος αστυνομικός, αλλά κι ο 22χρονος θαμώνας της καφετέριας, που τραυματίστηκαν κατά το προχθεσινό πιστολίδι και νοσηλεύονται, δε διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ωστόσο, τα στοιχεία από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σημείο φανερώνουν ότι ο καταιγισμός των πυρών θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου μακελειό... Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 35χρονος Κρητικός ακινητοποίησε το τζιπάκι που οδηγούσε απέναντι από καφετέρια και περίμενε μέσα στο όχημά του τον υπάλληλο του καταστήματος προκειμένου να του δώσει τον καφέ που ο ίδιος είχε παραγγείλει τηλεφωνικώς λίγο νωρίτερα.

Ο 35χρονος - ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη 9 ετών για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ενδοχώρα του Ηρακλείου - βρισκόταν ήδη υπό παρακολούθηση από στελέχη της Ασφάλειας Ηρακλείου. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, έξι αστυνομικοί που βρίσκονταν σε δύο αυτοκίνητα παρακολουθούσαν τις κινήσεις του: Ένα ασημί φορτηγάκι, όπου επέβαιναν δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ακολουθούσε το όχημα του 35χρονου, προσπερνά και σταματά λίγο πιο μπροστά από το αυτοκίνητο του δράστη. Πίσω από αυτό σταθμεύει ένα ασημί συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας με επιβαίνοντες τέσσερις αστυνομικούς.

Ο συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου της Αστυνομίας βγαίνει από το όχημα και προσεγγίζει γρήγορα το τζιπ όπου βρίσκεται ο 35χρονος. Ο αστυνομικός ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού του τζιπ και καλεί τον 35χρονο να παραδοθεί, δηλώνοντας την ιδιότητά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να αρπάζει το όπλο του (40 χιλιοστών), το οποίο βρισκόταν στο λεβιέ του αυτοκινήτου, και ανοίγει πυρ. Ο αξιωματικός της Ασφάλειας σωριάζεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο έχοντας τραυματιστεί στο γόνατο.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο πιστολέρο στοχεύει τους υπόλοιπους αστυνομικούς πυροβολώντας τον πρώτο εξ αυτών που τον πλησιάζει. Εντούτοις, ο τελευταίος προλαβαίνει να πέσει στο έδαφος για να καλυφθεί. Από τις βολές του όπλου του 35χρονου έμελλε να τραυματιστεί στα πόδια ο 22χρονος θαμώνας που έπινε τον καφέ του σε παρακείμενη καφετέρια. Κάποιες από τις σφαίρες καταλήγουν σε βιτρίνες και τοίχους σπιτιών, ενώ μια άλλη διαπέρασε την κουκούλα του φούτερ ενός διερχόμενου πολίτη, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε!

Το διάστημα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να σύρουν τον τραυματία συνάδελφό τους σε ασφαλές σημείο, ο 35χρονος βγαίνει από το αυτοκίνητο και αρχίζει να τρέχει με κατεύθυνση προς την εθνική οδό. Εντούτοις, δε γυρίζει στιγμή την πλάτη του στους αστυνομικούς, συνεχίζοντας να πυροβολεί. Πληροφορίες του neakriti.gr και της “ΚΡΗΤΗ TV” αναφέρουν ότι η Σήμανση έχει στη διάθεσή της βίντεο-ντοκουμέντο όπου οι εν λόγω κινήσεις του δράστη “αποτυπώνονται”. Την ώρα που ο 35χρονος προσπαθεί να διαφύγει, αστυνομικοί πυροβολούν σημαδεύοντάς τον στα πόδια. Ο 35χρονος πέφτει τραυματισμένος στο έδαφος και, ελάχιστες στιγμές αργότερα, αστυνομικοί σπεύδουν και πέφτουν πάνω του ακινητοποιώντας τον.

Συνολικά, κατά το επίμαχο συμβάν, φαίνεται ότι έπεσαν 20 πυροβολισμοί, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις βολίδες και τους κάλυκες που συνέλεξε η Σήμανση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί φέρεται να πυροβόλησαν συνολικά εννέα φορές. Από τους έξι άνδρες της Ασφάλειας, φέρονται να χρησιμοποίησαν τα υπηρεσιακά τους όπλα οι 3 ή οι 4. Πρόκειται για πιστόλια των 9 χιλιοστών, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη παραδοθεί αρμοδίως προκειμένου να υποβληθούν σε εξέταση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν κυρίως προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου του 35χρονου. Εντούτοις, μία βολίδα από 9άρι σφηνώθηκε σε ταμπέλα πάνω από το παρακείμενο υποκατάστημα τράπεζας. Αξίζει να επισημάνουμε ότι, μετά το περιστατικό, οι αστυνομικοί αντίκρισαν έκπληκτοι έναν... πολίτη να μαζεύει κάλυκες από τον δρόμο με αποτέλεσμα να τον προσαγάγουν!

Στο μεταξύ, προχθές συνελήφθη από την Αστυνομία η σύζυγος του 35χρονου, καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της από την ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε ένα φυσίγγιο. Εντούτοις, λίγες ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερη με εισαγγελική εντολή.

Στο χειρουργείο δράστης και 22χρονος τραυματίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί ο 22χρονος θαμώνας παρακείμενης καφετέριας, ο οποίος φέρεται να βλήθηκε από σφαίρα στον μηρό, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε, εξάλλου, και ο 35χρονος κατηγορούμενος. Στο μεταξύ, ο τραυματίας αστυνομικός παρέμενε για νοσηλεία στη Χειρουργική Κλινική. Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε στο γόνατο.

Σύμφωνα με την “ΚΡΗΤΗ TV”, πάντως, ο 35χρονος κατηγορούμενος, εκτός από τη ληστεία στα πρατήριο στην περιοχή της Μεσαράς για την οποία έχει καταδικαστεί ερήμην, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, σε κάθειρξη 9 ετών, συμμετείχε προ μερικών ετών και σε ένοπλη ληστεία σε βάρος γνωστού εργολάβου στο κέντρο του Ηρακλείου. Μαζί με δύο συνεργούς του εγκλώβισαν τότε τον επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην περιοχής της Ανάληψης και, απειλώντας τον με όπλα, του απέσπασαν ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε 25.000 ευρώ.

Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη

«Μετά και το χθεσινό περιστατικό αιματηρής επίθεσης εναντίον συναδέλφου μας, μέλους της Ένωσής μας, αλλά και ενός αθώου ανυποψίαστου συμπολίτη μας, σε κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης του Γαζίου, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους συμβάντα, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του τραυματία συναδέλφου μας, αλλά και των υπολοίπων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του γνωστού δράστη, τόσο νομικά όσο και ηθικά, και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το σθένος και το φρόνημα των συναδέλφων και του Σώματος δεν κάμπτονται από τέτοιες ενέργειες.

Παρά το περιστατικό που προηγήθηκε, οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους δείχνοντας επαγγελματισμό και πρόσφεραν σύμφωνα με την εκπαίδευσή τους τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, με αποτέλεσμα να προλάβουν τον χειρότερο κίνδυνο που θα μπορούσε να προκαλέσει στην υγεία τους.

Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη και ευχόμαστε να πράξει όπως αναλογεί στον δράστη της χθεσινής (σ.σ. προχθεσινής) επίθεσης όταν θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιόν της και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού μας Συμβουλίου θα παραστούμε ως πολιτική αγωγή για την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Δυστυχώς τέτοια περιστατικά, που θα ήταν ευχής έργον να εκλείπουν από κάθε κλάδο εργαζομένων και από κάθε τοπική κοινωνία, έρχονται να αναδείξουν για μια ακόμα φορά την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού και καλούμε την Πολιτεία, έστω την ύστατη αυτή στιγμή, να αναγνωρίσει αυτήν με νομοθετική ρύθμιση ως την ελάχιστη ανταμοιβή για το αίμα, τις θυσίες και την αυταπάρνηση τόσων συναδέλφων μας.

Ευχόμαστε περαστικά, καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένειά τους τόσο στον συνάδελφό μας όσο και στον άτυχο νεαρό συμπολίτη μας», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News