Ηράκλειο: "Πυρ και μανία" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με την κυβέρνηση - Απέρριψε την επέκταση του Ταμείου Ανεργίας

Κρήτη
Ηράκλειο: "Πυρ και μανία" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με την κυβέρνηση - Απέρριψε την επέκταση του Ταμείου Ανεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση χωρίς καμία απολύτως εξήγηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την οποία αυξανόταν η χρονική ισχύ του Ταμείου Ανεργίας στους 5 μήνες με βάση τα ένσημα της σεζόν που τελείωσε

"Λάδι στη φωτιά" στον χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, που βρίσκονται ήδη σε συγκρούσεις με τους ξενοδόχους λόγω της επιμονής της δικής τους οργάνωσης στην επιβολή του νόμου Χατζηδάκη με κάποιες παραλλαγές προς το...χειρότερο, έριξε η κυβέρνηση, απορρίπτοντας την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την επέκταση του Ταμείου Ανεργίας. Την καταγγελία αυτή κάνει στο neakriti.gr ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, αποκαλύπτοντας ότι απόψε (Τρίτη 14/02) θα συνεδριάσει εκτάκτως η διοίκηση της οργάνωσης για να συζητήσει γύρω από το ζήτημα αυτό και να αποφασίσει περαιτέρω κινήσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του συγκεκριμένου αιτήματος όπως και άλλων αιτημάτων που έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μας λέει ο Νίκος Κοκολάκης, η κυβέρνηση χωρίς καμία απολύτως εξήγηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την οποία αυξανόταν η χρονική ισχύ του Ταμείου Ανεργίας στους 5 μήνες με βάση τα ένσημα της σεζόν που τελείωσε.

"Είναι πολύ σημαντικό αυτό το αίτημα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Διότι, μπορεί οι ξενοδόχοι να λένε πως τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, αλλά στην πραγματικότητα τα περισσότερα θα λειτουργήσουν από το Μάιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας", όπως λέει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.

"Από τον προηγούμενο μήνα το Ταμείο Ανεργίας έχει λήξει και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με όλη αυτή την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά", σύμφωνα με τον ίδιο.

Στο μεταξύ, δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε το αίτημα τους, για την  κήρυξη της σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική. "Δεν θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας αυτό το καλοκαίρι αν δεν δικαιωθούμε", καταγγέλλει ο Νίκος Κοκολάκης.  "Και άμεσα προχωρούμε σε κινητοποιήσεις, σε κάθε τουριστικό προορισμό, σε κάθε βουλευτικό γραφείο και  σε κάθε συναρμόδιο υπουργείο"...

Ο συνδικαλιστής στέλνει και το μήνυμα προς την κυβέρνηση λέγοντας: "Αφού δεν μας θέλετε μαζί σας, θα μας έχετε απέναντι σας...Εκείνο το ραντεβού που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στις 27/09/2022, πότε θα γίνει"; διερωτάται καταλήγοντας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου και των ξενοδόχων, "μπλόκαραν" προ ημερών, όταν από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι πρότειναν, στη σύμβαση που θα υπογραφεί, να υπάρχει και ο όρος της επιπλέον του οκταώρου δίωρης εργασίας στον χώρο των ξενοδοχείων, δίχως την ανάλογη αμοιβή και φυσικά ασφάλιση.

Όπως ήταν φυσικό η πρόταση αυτή που παραπέμπει στο νόμο Χατζηδάκη, "τορπίλισε" την προσπάθεια, που πάντως είναι σε εξέλιξη και αναμένονται τις επόμενες μέρες νέες συναντήσεις. Και "παραμπέμπει" στο νόμο Χατζηδάκη, διότι ο συγκεκριμένος νόμος ανέφερε ως αντάλλαγμα που δεν αναφέρθηκε από τους ξενοδόχους, ότι αυτές οι επιπλέον ώρες θα καλύπτονται με ρεπό.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νομού Ηρακλείου ξεκαθαρίζουν ότι δεν αποδέχονται κανέναν τέτοιο όρο, είτε με ρεπό είτε χωρίς, ενώ αν δεν υπάρξει συμφωνία θα προσφύγουν στη διαιτησία και θα προβούν και σε μορφές αντίδρασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News