Επιστρατεύουν την Scotland Yard για την ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο

Κρήτη
Επιστρατεύουν την Scotland Yard για την ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση - ανοικτή προς το κοινό - από αξιωματικούς της Metropolitan Police Service-New Scotland Yard, της Bedfordshire Police και της Scottish Police

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση αναφορικά με ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, θα λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή 13/1 στο Ηράκλειο.

Στην εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση –ανοικτή προς το κοινό- από αξιωματικούς της Metropolitan Police Service-New Scotland Yard, της Bedfordshire Police και της Scottish Police.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα, στο πλαίσιο προγράμματος, που στόχο έχει την ανταλλαγή γνώσεων, καλών πρακτικών και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις εν λόγω υπηρεσίες, αναφορικά με τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και τα αδικήματα σε βάρος της γενετήσιας ελευθερίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Παρασκευής, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου «Νίκος Σακλαμπάνης» (οδός Θεοτοκοπούλου αρ. 28). Ας σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει ξενάγηση των Βρετανών αξιωματικών στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα

Στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της εκδήλωσης, ενώ την εισαγωγή θα κάνει ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Αθανάσιος Γαλήνας.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης Μαρία Τιντικάκη, την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Πρωτοδικείου Ηρακλείου Γεωργία Χαλκιαδάκη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Νικόλαο Λογοθέτη.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εισηγήσεις. Αρχικά, θα μιλήσει η αντεσαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Κανιαδάκη για το «νομικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας», ενώ στις 9.30 είναι η σειρά της εισαγγελικής παρέδρου Ευτυχίας Ταβουλαρέα η οποία θα κάνει εισήγηση για το «Νομικό πλαίσιο ποινικής διαμεσολάβησης και διαχείρισης ανηλίκων θυμάτων».

Στις 9.45 ο δικηγόρος Ελευθέριος Κάρτσωνας θα μιλήσει για τα «Εγκλήματα γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκων», ενώ θα ακολουθήσει διάλειμμα ενός τετάρτου. Στις 10.15 η πρωτοδίκης-ανακρίτρια Αμαλία Μανουσάκη θα μιλήσει για την «Δικανική εξέταση ανηλίκων και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας».

Στις 10.30 θα τεθούν ερωτήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση. Επισημαίνεται ότι στην εκδήλωση θα κάνει παρέμβαση η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Μαρία Παπαδακάκη.

Επίσκεψη στα Δικαστήρια

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, στις 11.30 θα γίνει ξενάγηση στο κτίριο του Πρωτοδικείου και στην αίθουσα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι όλες οι εισηγήσεις θα υποστηριχθούν από την παρουσία διερμηνέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News