Έρχεται νέος Πρωτοσύγκελος στην ΙΑΚ - Ανακοινώσεις ακόμη και σήμερα

Κρήτη
Έρχεται νέος Πρωτοσύγκελος στην ΙΑΚ - Ανακοινώσεις ακόμη και σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ονόματα που έχουν “πέσει” στο τραπέζι είναι πολλά, με τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο Β’ να δηλώνει μέσα από την “ΚΡΗΤΗ ΤV” πως ενδέχεται να το δηλώσει και σήμερα στην κοπή της βασιλόπιτας, η οποία θα γίνει για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης μετά τον εσπερινό

Είναι άξιο αναφοράς πως ο επόμενος Πρωτοσύγκελος δε χρειάζεται τη συναίνεση των μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά είναι προσωπική επιλογή του Αρχιεπισκόπου. Τα ονόματα που έχουν “πέσει” στο τραπέζι είναι πολλά, με τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο Β’ να δηλώνει μέσα από την “ΚΡΗΤΗ ΤV” και την εκπομπή «ελεύθερο Σημείο», στην οποία βρέθηκε καλεσμένος, πως ενδέχεται να το δηλώσει και σήμερα στην κοπή της βασιλόπιτας, η οποία θα γίνει για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης μετά τον εσπερινό.

«Όπως έχω υποσχεθεί, για ευχερέστερη πρόθεση στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και για να υπάρχει στάθμευση αυτοκινήτων, θα μεταφερθούμε εκεί όπου βρίσκεται ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός. Το πνευματικό και μορφωτικό ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης θα το διευθύνει ο Επίσκοπος Κνωσού. Η θέση του Πρωτοσύγκελου, μια θέση ευθύνης, θα καταληφθεί, και από την εκλογή του Επισκόπου Κνωσού σκέφτομαι ποιος θα είναι ο καταλληλότερος. Και έχω πει ότι ίσως ανακοινώσω το όνομά του στην κοπή της βασιλόπιτας. Τα πρόσωπα δεν είναι πολλά. Θα πω όμως πως όποιος καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση θα πρέπει να τη “ζεστάνει” αρκετά χρόνια. Ένας Πρωτοσύγκελος είναι υπεύθυνος για τη δημόσια διοίκηση που ασκείται από την Αρχιεπισκοπή. Έχει τριβή με τους ιερείς, που πολλές φορές δεν κατανοούν άθελά τους τα δημοσιονομικά μεγέθη και τους νόμους. Δεν έχει σημασία το πρόσωπο, αλλά να “θερίσουμε”, να κάνουμε δουλειά», είπε, ενώ παραδέχτηκε ότι ένα πιθανό πρόσωπο να οριστεί Πρωτοσύγκελος, μεταξύ άλλων προσώπων, είναι ο ηγούμενος του Επανωσήφη.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News