Κρήτη: Συνολικά 25 στη «φάκα» για παράνομο τζόγο - 40 συλλήψεις πέρυσι

Κρήτη
Κρήτη: Συνολικά 25 στη «φάκα» για παράνομο τζόγο - 40 συλλήψεις πέρυσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις τελευταίες ημέρες του 2022, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 24 συλλήψεις ατόμων που έπαιζαν είτε ζάρια, είτε χαρτιά, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης

Στους 25 έχει ήδη ανέλθει, μέσα σε μερικές μόνο ημέρες, ο αριθμός των συμπολιτών μας, σε όλη την Κρήτη, οι οποίοι έχουν φορέσει χειροπέδες επειδή είχαν επιδοθεί στο “χριστουγεννιάτικο έθιμο” του παράνομου τζόγου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις προηγούμενες ημέρες είχαν συλληφθεί συνολικά 17 άτομα, σε καφενεία στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, καθώς έπαιζαν “μπαρμπούτι”: Τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα ήταν η σειρά άλλων οκτώ ατόμων να συλληφθούν. Πρόκειται για έξι άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι έπεσαν στη “φάκα” των Αρχών για «διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια».

Οι τελευταίες χρονικά συλλήψεις για παράνομο τζόγο σημειώθηκαν σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο έλεγχος που οδήγησε στη σύλληψη των “8” έλαβε χώρα «στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων». Συγκεκριμένα, στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου έκαναν “έφοδο”, βραδινές ώρες, σε καφενείο στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ένας ημεδαπός άνδρας, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε επτά άτομα τη συμμετοχή στο «απαγορευμένο τυχερό παίγνιο “Θανάσης”». Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τους επτά, έπαιζε “Θανάση” και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, ενώ, όπως επισημαίνεται από την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τζογαδόροι έπαιζαν «με συνομολόγηση χρηματικού στοιχήματος με απόδοση κερδών στους παίκτες και τον διοργανωτή». Ας σημειωθεί ότι από τους οκτώ συλληφθέντες (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) οι πέντε είναι ημεδαπής και οι τρεις αλλοδαπής εθνικότητας. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στους συλληφθέντες, ενώ ακολούθησε έρευνα στον χώρο του καταστήματος, καθώς και σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι. Συνολικά, εντοπίστηκαν - και κατασχέθηκαν - το χρηματικό ποσό των 1.345 ευρώ ως «προερχόμενο ή προοριζόμενο για τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου», αλλά και πέντε τράπουλες. Σημειώνεται ότι η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Συλλήψεις για “μπαρμπούτι”

Όπως έγραψε προ ημερών η “Νέα Κρήτη”, ο “σεφτές” αναφορικά με τις συλλήψεις για παράνομο “χριστουγεννιάτικο” τζόγο έγινε σε καφενείο της πόλης του Ηρακλείου, όπου η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 11 άτομα: Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε επιτρέψει σε συνολικά 9 άτομα να παίζουν ζάρια. Ας σημειωθεί ότι μαζί τους έπαιζε ζάρια και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Οι αστυνομικοί έκαναν “φύλλο και φτερό” το κατάστημα, όπου βρήκαν - και κατάσχεσαν - το χρηματικό ποσό των 8.815 ευρώ «ως προερχόμενο από τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου», καθώς και 4 ζεύγη ζάρια. Επισημαίνεται ότι, εκτός των δέκα τζογαδόρων, συνελήφθη κι ένα ενδέκατο άτομο: Πρόκειται για ημεδαπό ο οποίος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου, ούτως ώστε να «ενημερώσει τους παίκτες για ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο». Εκ του αποτελέσματος, προκύπτει ότι ο εν λόγω συλληφθείς δεν κατάφερε να ειδοποιήσει έγκαιρα τους δέκα τζογαδόρους. Λίγα 24ωρα μόνο αργότερα, συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα για “μπαρμπούτι”, σε καφενείο στο Ρέθυμνο.

40 συλλήψεις πέρυσι

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του 2021, η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 40 συλλήψεις ατόμων που έπαιζαν είτε ζάρια, είτε χαρτιά, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Όπως αναμένεται, πάντως, οι “έφοδοι” της ΕΛ.ΑΣ. σε “στέκια” χαρτοπαικτών και λάτρεων των ζαριών αναμένεται να πυκνώσουν όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς την Πρωτοχρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News